29.5.2012

Yrtticanneloneja sieniliemessä

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

½ annosta tuorepastatataikinaa + 2–3 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. rosmariinia, persiljaa

Täyte

1 prk (250 g) ricottajuustoa
2 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. rakuunaa, timjamia
3 rkl parmesaanijuustoa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Sieniliemi

1 dl kuivattuja tatteja tai suppilovahveroita
6 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 laakerinlehti
pari oksaa tuoretta timjamia
ripaus suolaa
2 valkuaista

Lisäksi

voita
herneitä
vesikrassia

Valmistusohje

1. Valmista tuorepastataikina perusohjeen mukaan maustamalla se hienonnetuilla yrteillä. Anna taikinan levätä peitettynä jääkaapissa.

2. Valmista sieniliemi. Liota sieniä kädenlämpöisessä vedessä tunnin ajan. Siivilöi neste suoraan kattilaan harsopussin läpi. Nosta sienet syrjään odottamaan. Lisää nesteeseen liemikuutio, laakerinlehti, timjaminoksat ja suola. Kiehauta liemi ja kaada joukkoon kevyesti vatkatut valkuaiset. Vähennä lämpöä ja anna liemen hiljalleen poreilla miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Kerää reikäkauhan avulla pois pinnalle kerääntynyt valkuaiskakku. Siivilöi liemi harson tai kahvinsuodattimen läpi.

3. Sekoita kulhossa ricottajuusto, yrtit ja parmesaanijuusto keskenään. Mausta seos suolalla. Kaavi seos tukevaan pakastepussiin ja nosta jääkaappiin odottamaan.

4. Aja pastataikina ohuiksi levyiksi ja leikkaa ne 8 x 10 cm -kokoisiksi paloiksi. Anna jauhotettujen palojen kuivahtaa leivinliinalla hetken. Keitä pari levyä kerrallaan suolalla maustetussa runsaassa vedessä muutama minuutti. Nosta levyt isolla reikäkauhalla, valuta ja siirrä leivinpaperoidulle leikkuulaudalle.

5. Tee täytepussin kulmaan pieni reikä ja pursota täytettä jokaisen pastalevyn pidemmän sivun reunalle. Rullaa levy täytteen ympärille ja nosta annoslautasille 3–5 rullaa saumapuoli alaspäin.

6. Pilko sienet ja paahda ensin kuivalla pannulla hetken aikaa. Lisää joukkoon nokare voita. Nostele sieniä lautasille ja kaada cannelonien päälle kiehuvaa sienilientä. Koristele kiehautetuilla herneillä ja vesikrassilla.
 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi