Reseptit

Yrttijuusto

Yrttijuusto on herkku, jota nauttii esimerkiksi voileipäkeksien kera.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l maitoa
  • 2 dl maitojauhetta
  • 1 l piimää
  • 2 kananmunaa
  • suolaa
  • 1 tl rouhittua pippurisekoitusta
  • hienonnettuja tuoreita yrttejä (basilika, timjami, tilli)

Valmistusohje

Sekoita maitojauhe maitoon ja kuumenna kiehumispisteen tuntumaan (noin 90 astetta) paksupohjaisessa kattilassa.

Vatkaa munat piimään ja lisää seos kuumaan maitoon. Kuumenna kiehumispisteeseen, nosta pois liedeltä ja anna heran erottua  rauhassa.

Nosta juustomassa reikäkauhalla harsolla vuorattuun juustomuottiin. Sekoita mausteet massaan. Painele tiiviiksi, peitä painolla ja siirrä jääkaappiin kulhon päälle valumaan. Anna tiivistyä seuraavaan päivään ennen kumoamista.

X