yrttilammas ja grillatut kasvikset
Reseptit

Yrttikaritsa ja grillatut kasvikset

Yrttikaritsa ja grillatut kasvikset sopii hienosti grillissä valmistettavaksi. Kasvikset on helppo grillata foliopaperiin käärittyinä.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Yrttikaritsa

  • 600-700 g karitsan ulkofileetä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 ruukkua tuoretta minttua
  • 1/2 ruukkua tuoretta rosmariinia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Paistamiseen

  • 2 rkl voita

Grillatut kasvikset

  • 1 pieni varhaiskaali
  • 2 pak choita (tai sydänsalaattia)
  • 1 punainen paprika
  • 12 mustaa kivetöntä oliivia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl harissaa
  • 1 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 1/4 tl sokeria

Yrttiöljy

  • 1/2 ruukkua tuoretta minttua
  • 1/2 ruukkua tuoretta rosmariinia
  • 1/2-1 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Yrttikaritsa ja grillatut kasvikset tehdään helposti näin:

1. Hienonna valkosipulinkynnet ja yrtit. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja etikka. Kääntele seos karitsan fileisiin ja sulje fileet tiiviiseen rasiaan tai muovipussiin. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.

2. Valmista lopuista yrteistä ja oliiviöljystä blenderissä tai sauvasekoittimella yrttiöljy ja mausta se kevyesti suolalla. Kaada öljy tiiviiseen astiaan ja säilytä jääkaapissa.

3. Ota lihat ja yrttiöljy huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruoan valmistusta.

4. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista fileitä 2-3 minuuttia per puoli, riippuen toivomastasi kypsyysasteesta. Kääri fileet folioon vetäytymään.

5. Lohko kaali ja halkaise pak choit tai sydänsalaatit. Paloittele paprika.

6. Mittaa kulhoon oliiviöljy, harissa, limetin mehu ja kuori sekä ripaukset suolaa, sokeria ja mustapippuria. Kääntele kasvikset ja oliivit mausteseoksessa.

7. Kaada kasvikset leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda niitä uunissa grillivastusten alla noin 7 minuuttia. Kasviksiin saa jäädä kunnolla rapsakkuutta.

8. Leikkaa karitsan fileet ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa grillattujen kasvisten ja yrttiöljyn kanssa.

Katso myös: Näin onnistut lampaanlihan valmistamisessa – kokosimme parhaat lammasreseptit sekä vinkit marinointiin ja lisukkeisiin

Katso myös Kotiliesi.fi: Lammas maistuu arki-iltana ja juhlapöydässä – kokosimme parhaat lammasreseptit padoista paisteihin

X