Reseptit

Yrttikaritsaa ja fenkolia

Aromaattinen, paahdettu fenkoli on maukas ja jännittävä lisuke yrttikaritsalle.

Teksti:
TERESA VÄLIMÄKI
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 karitsan paahtopaistia
  • 2 dl yrttejä hienonnettuna (esim. basilikaa, oreganoa, minttua ja rosmariinia)
  • 1/2-1 dl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 fenkolia
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Ota karitsan paahtopaistit huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Sekoita yrtit ja oliiviöljy, mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Hiero puolet seoksesta paahtopaistien pintoihin, jätä maustumaan hetkeksi.

2. Kuumenna paistinpannu ja paista paahtopaisteihin hyvä pintaväri molemmin puolin (noin 1 min/puoli). Kääri paistit folioon ja laita 200-asteiseen uuniin noin 8 minuutiksi.

3. Leikkaa fenkolit lohkoiksi. Kuumenna paistinpannulla voi ja oliiviöljy. Paista fenkolit rapsakan kypsiksi, mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Viipaloi paahtopaistit ja tarjoa ne paistettujen fenkolilohkojen ja lopun yrttiseoksen kera.

X