Reseptit

Yrttikuorrutettu karitsanfilee ja valkosipuli-perunapyree

Yrttikuorrutettu karitsanfilee on hyvä vaihtoehto joulukinkulle. Valkosipuli-perunapyree tehdään voita säästelemättä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Yrttikuorrutettu karitsanfilee:

  • 700-800 g karitsan ulkofileetä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl voita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 2 rkl persiljaa hienonnettuna
  • 2 rkl minttua hienonnettuna
  • 2 rkl timjamia hienonnettuna

Valkosipuli-perunapyree:

  • 800 g puikulaperunaa
  • 100 g voita
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1-2 dl kuumaa maitoa
  • suolaa

Valmistusohje

Yrttikuorrutettu karitsanfilee ja valkosipuli-perunapyree tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin valkosipuli-perunapyree. Kuori puikulaperunat ja keitä ne kypsiksi.

2. Sulata voi kattilassa ja laita sinne kuoritut valkosipulinkynnet. Hauduta niitä voissa 10–15 minuuttia, niin että ne pehmenevät. Soseuta kynnet voin joukkoon.

3. Kaada seos kypsien ja kuumien perunoiden kanssa samaan kattilaan. Lisää myös kuuma maito. Sekoita tasaiseksi muusiksi. Mausta suolalla.

4. Ota lihat huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Kuumenna oliiviöljy ja voi paistinpannulla. Ruskista fileitä pannulla molemmin puolin noin 2 minuuttia. Mausta pinnat suolalla ja mustapippurilla.

5. Hiero pintoihin hienonnetut yrtit ja valkosipuli.

6. Kääri fileet folioon ja anna tekeytyä noin 15 minuuttia. Leikkaa yrttikuorrutetut karitsanfileet ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa valkosipuli-perunapyreen kera.

Katso myös: Yrttinen karitsan ulkofilee ja paahdettuja kevätkasviksia

Katso myös Kotiliesi.fi: Karitsanliha sopii arkeen ja juhlaan

X