Yrttikuorrutettua lammasta, punaviinikastiketta ja valkosipuli-perunakakkua
Illalliskutsut tulossa, mutta tarjottavat vielä puuttuvat? Jos etsit hienostunutta ruokalajia, jonka voit kuitenkin valmistaa itse, kokeile yrttikuorrutettua lammasta punaviinikastikkeen ja valkosipuli-perunakakkujen kera.
Ainekset
- 600 g lampaan fileetä
- suolaa, mustapippuria
yrttikuorrutus:
- 1 rkl silputtua persiljaa
- 1 rkl silputtua basilikaa
- 1 rkl ruohosipulia, valkosipulia
- 100 g raastettua kuivaa leipää
- 30 g pehmeää voita
punaviinikastike:
- 1 rkl balsamicoa
- 1 dl punaviiniä
- 3 dl punaviinikastikepohjaa
- 1 rkl mustaherukkahyytelöä
- suolaa, mustapippuria
Valkosipuli-perunakakku:
- 400 g perunaa (esim. viktoria)
- 50 g sipulia
- 1 rkl valkosipulimurskaa
- 1 1/2 dl kermaa
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
Herkullinen yrttikuorrutettu lammas tarjotaan punaviinikastikkeen ja valkosipuli-perunakakun kera.
Laita kuorrutusaineet kulhoon ja sekoita ne tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella. Paahda tai ruskista fileen pinta joka puolelta ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä ohut kerros yrttikuorrutusta fileen päälle ja laita fileet noin 150-asteiseen uuniin noin 8 minuutiksi.
Kypsymisaikaan vaikuttaa lihan paksuus, lämpötila ja se miten punaiseksi filee sisältä halutaan. Leikkaa filee viistosti sopiviksi paloiksi ja tarjoa punaviinikastikkeen ja valkosipuli-perunakakun kera.
Punaviinikastike:
Kiehauta kattilassa ensin balsamico, lisää punaviini ja kastikepohja. Keitä kastiketta hiukan kokoon ja mausta mustaherukkahyytelöllä, suolalla ja pippurilla.
Valkosipuli-perunakakku:
Leikkaa kuoritut perunat ja sipuli ohuiksi viipaleiksi. Vuoraa paistovuoka leivinpaperilla ja lado siihen kerroksittain perunaviipaleita ja sipulia. Ripottele väliin mausteeksi valkosipulimurskaa, suolaa ja pippuria. Lisää lopuksi kermaa.
Paista uunissa miedossa lämmössä, kunnes peruna on keskeltäkin kypsää. Ota vuoka uunista ja nosta päälle sopiva paino. Jäähdytä painon alla. Näin kakku tiivistyy helposti kumottavaan ja leikattavaan muotoon.
Leikkaa ja lämmitä uudelleen annospaloina.
Resepti: ravintola Rampsi, Vierumäki
Kommentit
Hei ihmekokki!
Luin reseptisi, jossa uuniaika on noin 8 minuuttia.
Olen lukenut myös Valion reseptin, jossa tosin käytettiin karitsaa eikä lampaanlihaa, ja jossa uuniaika oli 15 min.
Minun kokemukseni mukaan uuniaika alhaisella lämpötilalla on noin kolme tuntia.
Aika on kaiketi mennyt ohitseni.
Ymmärrän, että kaikki on kiinni lihan laadusta. Mistähän saisin sellaista lampaanlihaa tai karitsanlihaa, joka valmistuisi 8 – 15 minuutissa uunissa?
Kaikki mainokset ovat tervetulleita.
Mormor
Kommentit
Hei ihmekokki!
Luin reseptisi, jossa uuniaika on noin 8 minuuttia.
Olen lukenut myös Valion reseptin, jossa tosin käytettiin karitsaa eikä lampaanlihaa, ja jossa uuniaika oli 15 min.
Minun kokemukseni mukaan uuniaika alhaisella lämpötilalla on noin kolme tuntia.
Aika on kaiketi mennyt ohitseni.
Ymmärrän, että kaikki on kiinni lihan laadusta. Mistähän saisin sellaista lampaanlihaa tai karitsanlihaa, joka valmistuisi 8 – 15 minuutissa uunissa?
Kaikki mainokset ovat tervetulleita.
Mormor
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous