Reseptit

Yrttikuorrutettua lammasta, punaviinikastiketta ja valkosipuli-perunakakkua

Illalliskutsut tulossa, mutta tarjottavat vielä puuttuvat? Jos etsit hienostunutta ruokalajia, jonka voit kuitenkin valmistaa itse, kokeile yrttikuorrutettua lammasta punaviinikastikkeen ja valkosipuli-perunakakkujen kera.

Teksti:
Inga Aaltonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g lampaan fileetä
  • suolaa, mustapippuria

yrttikuorrutus:

  • 1 rkl silputtua persiljaa
  • 1 rkl silputtua basilikaa
  • 1 rkl ruohosipulia, valkosipulia
  • 100 g raastettua kuivaa leipää
  • 30 g pehmeää voita

punaviinikastike:

  • 1 rkl balsamicoa
  • 1 dl punaviiniä
  • 3 dl punaviinikastikepohjaa
  • 1 rkl mustaherukkahyytelöä
  • suolaa, mustapippuria

Valkosipuli-perunakakku:

  • 400 g perunaa (esim. viktoria)
  • 50 g sipulia
  • 1 rkl valkosipulimurskaa
  • 1 1/2 dl kermaa
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

Herkullinen yrttikuorrutettu lammas tarjotaan punaviinikastikkeen ja valkosipuli-perunakakun kera.

Laita kuorrutusaineet kulhoon ja sekoita ne tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella. Paahda tai ruskista fileen pinta joka puolelta ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä ohut kerros yrttikuorrutusta fileen päälle ja laita fileet noin 150-asteiseen uuniin noin 8 minuutiksi.

Kypsymisaikaan vaikuttaa lihan paksuus, lämpötila ja se miten punaiseksi filee sisältä halutaan. Leikkaa filee viistosti sopiviksi paloiksi ja tarjoa punaviinikastikkeen ja valkosipuli-perunakakun kera.

Punaviinikastike:

Kiehauta kattilassa ensin balsamico, lisää punaviini ja kastikepohja. Keitä kastiketta hiukan kokoon ja mausta mustaherukkahyytelöllä, suolalla ja pippurilla.

Valkosipuli-perunakakku:

Leikkaa kuoritut perunat ja sipuli ohuiksi viipaleiksi. Vuoraa paistovuoka leivinpaperilla ja lado siihen kerroksittain perunaviipaleita ja sipulia. Ripottele väliin mausteeksi valkosipulimurskaa, suolaa ja pippuria. Lisää lopuksi kermaa.

Paista uunissa miedossa lämmössä, kunnes peruna on keskeltäkin kypsää. Ota vuoka uunista ja nosta päälle sopiva paino. Jäähdytä painon alla. Näin kakku tiivistyy helposti kumottavaan ja leikattavaan muotoon.

Leikkaa ja lämmitä uudelleen annospaloina.

Resepti: ravintola Rampsi, Vierumäki

X