Yrttiset lammasvartaat
Yrttiset lammasvartaat saavat makunsa marinadista, jossa maistuvat kuivatut yrtit ja valkosipuli. Tarjoa vartaat pitaleivällä.
Ainekset
Yrttiset lammasvartaat
- 600–700 g karitsan ulkofileetä
- 1 raastettu sitruunan kuori
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 2 tl kuivattua minttua
- 2 dl luonnonjogurttia
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- sormisuolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Yrttiset lammasvartaat tehdään näin:
1. Leikkaa fileet reiluiksi paloiksi. Sekoita jogurttiin sitruuna, yrtit ja valkosipuli. Pane lihapalat muovipussiin ja kaada päälle marinadi. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
2. Ota lihapalat marinadista, pyyhkäise pinta talouspaperilla ja pujota liha vartaisiin. Sipaise lihapalat öljyllä ja grillaa hyvällä hiilloksella käännellen noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Tarjoa yrttiset lammasvartaan pitaleivällä. Kata leivälle lammasta, harissakastiketta, salaattia ja grillattua valkosipulia.
Katso myös Kotiliesi.fi: Grillattu karitsa kahdella tavalla
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous