Reseptit

Yrttiset lammasvartaat

Yrttiset lammasvartaat saavat makunsa marinadista, jossa maistuvat kuivatut yrtit ja valkosipuli. Tarjoa vartaat pitaleivällä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Yrttiset lammasvartaat

  • 600–700 g karitsan ulkofileetä
  • 1 raastettu sitruunan kuori
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 2 tl kuivattua minttua
  • 2 dl luonnonjogurttia
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Yrttiset lammasvartaat tehdään näin:

1. Leikkaa fileet reiluiksi paloiksi. Sekoita jogurttiin sitruuna, yrtit ja valkosipuli. Pane lihapalat muovipussiin ja kaada päälle marinadi. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

2. Ota lihapalat marinadista, pyyhkäise pinta talouspaperilla ja pujota liha vartaisiin. Sipaise lihapalat öljyllä ja grillaa hyvällä hiilloksella käännellen noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Tarjoa yrttiset lammasvartaan pitaleivällä.  Kata leivälle lammasta, harissakastiketta, salaattia ja grillattua valkosipulia.

Katso myös Kotiliesi.fi: Grillattu karitsa kahdella tavalla

 

X