Reseptit

Yrttilohi ja rucolaperunat

Yritit viimeistelevät herkullisen lohen maun. Tarjoa valmis yrttilohi rucolaperunoiden kera.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 palaa lohta tai kirjolohta (tai 4 medaljonkia)
  • ripaus mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1.5 dl kuivaa valkoviiniä tai kalalientä
  • 1.5 dl ruokakermaa (rasvaa 5-7 %)
  • 1 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä (tilliä, sitruunamelissaa, ruohosipulia, persiljaa)

Rucola-perunat:

  • 500-600 g pieniä (uusia) perunoita
  • vettä, mineraalisuolaa
  • 2-3 kevätsipulia
  • 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1 limetin mehu tai 1/2 sitruunan mehu
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • ripaus mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 2-3 dl huuhdottuja rucolanlehtiä

Valmistusohje

Tuoreilla yrteillä saa tavallisesta ruoasta taivaallista. Mausta lohi tillillä, sitruunamelissalla, ruohosipulilla ja persijalla ja tarjoile rucolalla maustettujen perunoiden kanssa.

Pane ensin perunat kypsymään. Harjaa tai kuori perunat ja keitä ne miedosti mineraalisuolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Kaada vesi pois ja höyrytä perunat kuiviksi.

Hienonna kevätsipulit. Lisää niiden joukkoon öljy ja limetin tai sitruunanmehu sekä hunaja. Mausta seos mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Lisää seos höyrytettyjen perunoiden joukkoon ja anna maustua kannen alla hetki. Sekoita lopuksi joukkoon rucolanlehdet. Rucolan sijaan voit käyttää myös hienonnettua persiljaa tai tilliä.

Pane kalapalat pinnoitettuun pannuun ja ruskista ne omassa rasvassaan molemmilta puolilta kauniin värisiksi. Mausta mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Lisää valkoviini tai kalaliemi sekä ruokakerma pannuun ja hauduta kalapaloja miedolla lämmöllä hetki, että ne kypsyvät myös sisältä. Lisää hienonnetut yrtit. Tarjoa yrttilohi rucolaperunoiden kanssa.

X