Reseptit

Yrttilohirulla ja sahramiperunat

Yrttilohirullien maun täydentää punaviini, joka on runsaan hedelmällinen.
Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g lohifileetä ilman nahkaa ja ruotoja
  • muutama oksa basilikaa
  • pieni nippu persiljaa
  • muutama oksa timjamia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • 5 tl pippuria
  • puuvillalankaa
  • 600 g perunoita
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl kasvis- tai kanalientä
  • 0.3 g sahramia
  • 2-3 rkl voita

lisäkkeeksi:

  • 200 g salaattifenkolia
  • 200 g ruusukaaleja tai parsakaalia

wasabikastike

  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 2-4 tl wasabitahnaa
  • pari oksaa basilikaa
  • pari oksaa persiljaa
  • muutama oksa timjamia
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

Basilika, persilja ja timjami maustavat yrttilohirullan. Sen kanssa tarjotaan sahramiperunoita, salaattifenkolia ja ruusukaaleja.

Leikkaa lohifileestä nahka pois ja nypi mahdolliset ruodot, leikkaa filee myös halki, että saat siitä ohuemman. Voitele filee öljyllä, peitä silputuilla yrteillä, ripauta päälle suolaa ja pippuria.

Kääri filee rullalle, sido langalla neljästä kohdasta ja leikkaa neljään osaan. Rullat voi kiinnittää myös cocktailtikuilla. Harjaa (ja kuori tarvittaessa) perunat puhtaiksi ja höyrytä kypsiksi.

Keitä sillä välin valkoviinistä, kasvisliemestä ja sahramista liemi (keitä kokoon niin että 2/3 jää jäljelle). Sekoita voi ja perunat liemeen, höyrytä lisäkekasvikset ja grillaa tai paista lohirullat.

Yrttilohen ja sahramiperunat voi terästää wasabi- kastikkeella, jossa toistuvat lohirullan täytteen yrtit. Hienonna yrtit ja sekoita kermaviiliin. Lisää öljy, wasabi, suola ja pippuri ja anna maustua tunnin verran ennen tarjoilua.

Asettele lohi, kasvikset ja perunat lautasille, tarjoa lisäksi nokare wasabikastiketta.

Viinivinkki
Rasvaiselle kalalle sopii täyteläinen, runsaan hedelmäinen viini. Petit Chablis (007496) on kuiva, melko runsas ja pirteähappoinen.

X