Reseptit

Yrttimarinoitu karitsankare ja rosmariinikastike

Karitsan kare on juhlava mutta helppo pääsiäisruoka. Yrttimarinadi maustaa lihan, ja rosmariinikastike viimeistelee makuelämyksen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni

Yrttimarinoitu karitsankare saa tässä ohjeessa välimerellisen maun.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Yrttimarinoidut karitsankyljykset

  • 2 kpl karitsan karetta
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 3 rkl hienonnettua oreganoa
  • 3 rkl hienonnettua rosmariinia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 3 rkl voita paistamiseen

Rosmariinikastike

  • 2 dl demiglace-kastikepohjaa
  • muutama oksa rosmariinia
  • 2 dl punaviiniä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2-3 rkl voita

Valmistusohje

Yrttimarinoitu karitsankare ja rosmariinikastike tehdään näin:

1. Kuivaa kareet talouspaperilla. Sekoita oliiviöljyn joukkoon yrtit ja valkosipuli. Hiero seos kareiden pintaan. Jätä maustumaan.

2. Kuumenna voi isolla paistinpannulla ja ruskista kareet molemmin puolin. Nosta ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja mausta kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kääri kareet folioon vetäytymään 5–10 minuutiksi.

3. Mittaa kattilaan demiglace, rosmariini ja punaviini. Kiehauta ja keitä niin, että noin puolet on haihtunut. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja viimeistele voilla.

4. Leikkaa yrttimarinoitu karitsankare kyljyksiksi ja tarjoile kastikkeen ja parsakaali-kukkakaaligratiinin kera.

Vinkki: Jos haluat, että karitsan kyljykset ovat kypsyysasteeltaan mediumia kypsemmät, jatka paistoaikaa muutamalla minuutilla.

Lue myös Kotiliesi.fi: Lammas maistuu arki-iltana ja juhlapöydässä – kokosimme parhaat lammasreseptit padoista paisteihin

X