
Yrttimarinoidut karitsankyljykset ja rosmariinikastike
Karitsan kare on juhlava mutta helppo pääsiäisruoka. Yrttimarinadi maustaa lihan, ja rosmariinikastike viimeistelee makuelämyksen.
Ainekset
Yrttimarinoidut karitsankyljykset
- 2 kpl karitsan karetta
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 3 rkl hienonnettua oreganoa
- 3 rkl hienonnettua rosmariinia
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 3 rkl voita paistamiseen
Rosmariinikastike
- 2 dl demiglace-kastikepohjaa
- muutama oksa rosmariinia
- 2 dl punaviiniä
- 1 ripaus suolaa
- 1 ripaus mustapippuria
- 2-3 rkl voita
Valmistusohje
Yrttimarinoidut karitsankyljykset ja rosmariinikastike tehdään näin:
Yrttimarinoidut karitsankyljykset saavat tässä ohjeessa välimerellisen maun.
1. Kuivaa kareet talouspaperilla. Sekoita oliiviöljyn joukkoon yrtit ja valkosipuli. Hiero seos kareiden pintaan. Jätä maustumaan.
2. Kuumenna voi isolla paistinpannulla ja ruskista kareet molemmin puolin. Nosta ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja mausta kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kääri kareet folioon vetäytymään 5–10 minuutiksi.
3. Mittaa kattilaan demiglace, rosmariini ja punaviini. Kiehauta ja keitä niin, että noin puolet on haihtunut. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja viimeistele voilla.
4. Leikkaa kareet kyljyksiksi ja tarjoile karitsankyljykset kastikkeen ja parsakaali-kukkakaaligratiinin kera.
Vinkki! Jos haluat, että karitsan kyljykset ovat kypsyysasteeltaan mediumia kypsemmät, jatka paistoaikaa muutamalla minuutilla.
Herkut karitsankareet valmistat myös näillä ohjeilla:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous