Reseptit

Yrttimarinoidut katkaravut

Yrttimarinoidut katkaravut voidaan tarjota salaatinlehtien kera. Ennen tarjoilua muista, että katkarapuja tulee antaa maustua muutaman tunnin ennen esillepanoa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Tosi helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g suuria pakastekatkarapuja

marinadi:

  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl hunajaa
  • 2-3 viipaloitua valkosipulinkynttä
  • 10 timjaminoksaa
  • 5 basilikanoksaa
  • 5 sitruunamelissanoksaa
  • ½ tl mineraalisuolaa

Lisäksi:

  • salaatinlehtiä

Valmistusohje

Pane katkaravut kulhoon. Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet ja kaada marinadi katkarapujen päälle. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa. Kääntele katkarapuja välillä, että ne maustuvat tasaisesti.

Ota yrtinoksat pois ja valuta katkaravut. Pane ne tarjolle salaatinlehtien päälle ja valuta vähän marinadia kastikkeeksi. Koristele tuoreilla yrteillä.

X