Yrttimarinoitu paahtofilee
Yrttimarinoitu paahtofilee on helppo, mutta juhava tarjottava. Kylmänä tarjottavan lihan seuraksi voit halutessasi keittää perunoita tai muita kasviksia.
Ainekset
Yrttimarinoitu paahtofilee:
- 1 1/4 kg luomunaudan ulko- tai sisäfileetä
- 1 tl suolaa
- 1 tl pippurisekoitusta
- 2 rkl voi-öljysekoitusta
Marinadi:
- 1/2 ruukkua basilikaa ja lehtipersiljaa
- 3 rkl hienonnettua timjamia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 dl balsamicoa
- 1 rkl vaahterasiirappia
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl öljyä
- 1 tl pippurisekoitusta
Valmistusohje
Yrttimarinoitu paahtofilee tehdään näin:
1. Poista mahdolliset kalvot fileen pinnalta. Kuumenna öljy-voiseos pannulla. Paista filee ruskeaksi molemmin puolin.
2. Siirrä liha uunivuokaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paina lihamittari fileen keskelle. Kypsennä 125-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 57 astetta.
3. Sekoita marinadi fileen ollessa uunissa. Silppua yrtit. Hienonna valkosipuli. Lisää balsamico, soija, öljy ja vaahterasiirappi. Pane marinadi paksuun muovipussiin. Laita lämmin filee pussiin, sulje hyvin. Anna maustua jääkaapissa 1–2 vrk.
4. Ota yrttimarinoitu paahtofilee marinadista, pyyhi puhtaaksi ja viipaloi. Ripottele viipaleille vähän sormisuolaa ja rouhittua pippuria.
Katso myös: Juhlapöydän paahtofilee
Katso myös Kotiliesi.fi: Paahtofileeleivät
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous