Reseptit

Yrttinen bostonleipä

Bostonleipä ei tarvitse lisukkeita, koska juustot on leivottu leivän sisään. Lisämakua leipä saa puna- tai keltajuuresta ja yrteistä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 2 1/2 dl vettä
  • 1/2 pala hiivaa
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 keitettyä kelta- tai punajuurta
  • 6-7 dl sämpyläjauhoja
  • 1/2 dl öljyä

Täyte:

  • 200 G tuorejuustoa (esim. valkosipulituorejuustoa)
  • 1 dl silputtua basilikaa ja lehtipersiljaa
  • 100 g juustoraastetta

Pinnalle:

  • siemeniä

Valmistusohje

1. Kuori kelta- tai punajuuret ja raasta ne. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja raaste. Alusta jauhot taikinaan, lisää öljy alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

2. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla työpöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä tuorejuusto, yrttisilput ja juustoraaste levyn päälle. Kääri levy rullalle.

3. Voitele 2 pientä tai 1 iso vuoka hyvin. Leikkaa taikinarulla noin 4 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Pane viipaleet vuokaan niin, että palojen väliin jää pieni rako. Anna kohota parikymmentä minuuttia. Ripottele pinnalle siemeniä. Jos paloja jää yli, paista ne muffinivuoissa.

4. Paista leipää tai leipiä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.

X