Reseptit

Yrttinen juustopasta

Pasta on varma lounas, sillä se täyttää hyvin ja antaa puhtia päivään. Yrttisen juustopastan valmistat kevyemmin valitsemalla vehnän sijasta täysjyväpastaa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g täysjyväpastaa
  • vettä, mineraalisuolaa

kastike:

  • 2 dl kasvislientä
  • 100 g kevytsulatejuustoa
  • 1 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
  • 200 g raejuustoa
  • 1/2 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
  • 1/2 dl hienonnettua tuoretta ruohosipulia
  • 1/4 dl hienonnettua tuoretta timjamia
  • ripaus mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

pinnalle:

  • hienonnettuja tuoreita yrttejä
  • parmesaanilastuja tai juustoraastetta

koristeeksi:

  • kirsikkatomaatteja

Valmistusohje

Yrttinen juustopasta on kevyt, mutta samalla täyttävä ruoka.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Tee kastike pastan kypsyessä. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi, lisää sulatejuusto ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Ripottele suuruste joukkoon ja keitä noin minuutti. Lisää raejuusto sekä hienonnetut yrtit ja mausta kastike maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Kuumenna kastike ja ota kattila liedeltä pois.

Annostele pasta ja kastike tarjolle. Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä ja parmesaanilastuja tai tavallista juusto- tai parmesaaniraastetta. Koristele annokset kirsikkatomaateilla.

X