Yrttinen juustopasta
Pasta on varma lounas, sillä se täyttää hyvin ja antaa puhtia päivään. Yrttisen juustopastan valmistat kevyemmin valitsemalla vehnän sijasta täysjyväpastaa.
Ainekset
- 250 g täysjyväpastaa
- vettä, mineraalisuolaa
kastike:
- 2 dl kasvislientä
- 100 g kevytsulatejuustoa
- 1 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
- 200 g raejuustoa
- 1/2 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
- 1/2 dl hienonnettua tuoretta ruohosipulia
- 1/4 dl hienonnettua tuoretta timjamia
- ripaus mineraalisuolaa
- rouhittua mustapippuria
pinnalle:
- hienonnettuja tuoreita yrttejä
- parmesaanilastuja tai juustoraastetta
koristeeksi:
- kirsikkatomaatteja
Valmistusohje
Yrttinen juustopasta on kevyt, mutta samalla täyttävä ruoka.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Tee kastike pastan kypsyessä. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi, lisää sulatejuusto ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Ripottele suuruste joukkoon ja keitä noin minuutti. Lisää raejuusto sekä hienonnetut yrtit ja mausta kastike maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Kuumenna kastike ja ota kattila liedeltä pois.
Annostele pasta ja kastike tarjolle. Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä ja parmesaanilastuja tai tavallista juusto- tai parmesaaniraastetta. Koristele annokset kirsikkatomaateilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous