Yrttinen kurkkuhyytelö
Kaipaatko voileipiisi uusia makuja? Yrttinen kurkkuhyytelö sopii loistavasti leipien kanssa tai ruokien kanssa lisukkeena.
Ainekset
- 8 liivatelehteä
- vettä
- 1 tuore kurkku
- 5 dl maustamatonta jogurttia
- 1 tlk (200 g) raejuustoa
- 1 dl hienonnettuja yrttejä (esim. basilikaa, kirveliä, tilliä ja ruohosipulia)
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 1 tl mineraalisuolaa
- ½ tl murskattuja viherpippureita
- ½ sitruunan mehu
Valmistusohje
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
Raasta kurkku ja sekoita raasteen joukkoon jogurtti, raejuusto sekä yrtit. Mausta seos murskatuilla valkosipulinkynsillä, mineraalisuolalla ja viherpippurilla.
Puserra liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon. Kaada seos hyytelö- tai pieneen kakkuvuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
Kasta vuoka ulkopuolelta hetkeksi kuumaan veteen. Pane lautanen vuoan päälle ja kumoa hyytelö tarjolle. Hyytelö maistuu leivän kanssa ja ruokien lisäkkeenä.
Vihje
Voit valmistaa hyytelön myös annosvuoissa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous