1.6.2012

Yrttinen kurkkuhyytelö

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

8 liivatelehteä
vettä
1 tuore kurkku
5 dl maustamatonta jogurttia
1 tlk (200 g) raejuustoa
1 dl hienonnettuja yrttejä (esim. basilikaa, kirveliä, tilliä ja ruohosipulia)
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 tl mineraalisuolaa
½ tl murskattuja viherpippureita
½ sitruunan mehu

Valmistusohje

Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Raasta kurkku ja sekoita raasteen joukkoon jogurtti, raejuusto sekä yrtit. Mausta seos murskatuilla valkosipulinkynsillä, mineraalisuolalla ja viherpippurilla.

Puserra liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon. Kaada seos hyytelö- tai pieneen kakkuvuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Kasta vuoka ulkopuolelta hetkeksi kuumaan veteen. Pane lautanen vuoan päälle ja kumoa hyytelö tarjolle. Hyytelö maistuu leivän kanssa ja ruokien lisäkkeenä.

Vihje

Voit valmistaa hyytelön myös annosvuoissa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi