Reseptit

Yrttinen kvinoataboulleh ja savukalaa

Varo keittämästä kvinoaa liikaa, tässä salaatissa sen on tarkoituskin olla irtonaista.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Tabbouleh kuuluu arabimaissa usein osaksi meze-alkupalapöytää, mutta savukalan kanssa tarjottuna yrttinen kvinoatabbouleh taipuu kokonaiseksi ateriaksi.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Yrttinen kvinoataboulleh

  • 2 dl kvinoaa
  • 4 pihvitomaattia
  • 2 paprikaa
  • 1/2 kurkku
  • 2 vihreää chilipalkoa
  • 2 nippua minttua
  • 1 nippu lehtipersiljaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl fenkolinsiemeniä jauhettuna
  • 1 tl korianterinsiemeniä jauhettuna
  • 400 g savukirjolohta

Valmistusohje

Yrttinen kvinoataboulleh valmistuu helposti näin:

1. Keitä kvinoaa kevyesti suolatussa vedessä 6–8 minuuttia. Huuhtele ja valuta lävikössä.

2. Kuutioi tomaatit, paprikat ja kurkku. Hienonna chili, minttu ja lehtipersilja. Sekoita kaikki ainekset, savulohta lukuun ottamatta, kulhossa kvinoan joukkoon. Tarkista maku.

3. Kaada kvinoataboulleh vadille ja paloittele päälle savukirjolohi.

4. Koristele yrttinen kvinoataboulleh tuoreella mintulla.

Vinkki: kokeile myös kvinoasta tehtyä voimasalaattia, jossa on kvinoaa, granaattiomenaa, mangoa, linssejä ja proteiinilisänä kanamunaa.

Voimasalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet kasvis-halloumipihvit ja kvinoa-porkkanasalaatti

X