Yrttinen kvinoataboulleh ja savukalaa
Varo keittämästä kvinoaa liikaa, tässä salaatissa sen on tarkoituskin olla irtonaista.
Ainekset
Yrttinen kvinoataboulleh
- 2 dl kvinoaa
- 4 pihvitomaattia
- 2 paprikaa
- 1/2 kurkku
- 2 vihreää chilipalkoa
- 2 nippua minttua
- 1 nippu lehtipersiljaa
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 rkl hunajaa
- 2 tl fenkolinsiemeniä jauhettuna
- 1 tl korianterinsiemeniä jauhettuna
- 400 g savukirjolohta
Valmistusohje
Yrttinen kvinoataboulleh valmistuu helposti näin:
1. Keitä kvinoaa kevyesti suolatussa vedessä 6–8 minuuttia. Huuhtele ja valuta lävikössä.
2. Kuutioi tomaatit, paprikat ja kurkku. Hienonna chili, minttu ja lehtipersilja. Sekoita kaikki ainekset, savulohta lukuun ottamatta, kulhossa kvinoan joukkoon. Tarkista maku.
3. Kaada kvinoataboulleh vadille ja paloittele päälle savukirjolohi.
4. Koristele yrttinen kvinoataboulleh tuoreella mintulla.
Vinkki: kokeile myös kvinoasta tehtyä voimasalaattia, jossa on kvinoaa, granaattiomenaa, mangoa, linssejä ja proteiinilisänä kanamunaa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet kasvis-halloumipihvit ja kvinoa-porkkanasalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous