Reseptit 5.6.2016

Yrttinen kvinoataboulleh ja savukalaa

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Varo keittämästä kvinoaa liikaa, tässä salaatissa sen on tarkoituskin olla irtonaista.

Ainekset

2 dl kvinoaa
4 pihvitomaattia
2 paprikaa
1/2 kurkku
2 vihreää chilipalkoa
2 nippua minttua
1 nippu lehtipersiljaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
suolaa ja mustapippuria
1 rkl hunajaa
2 tl fenkolinsiemeniä jauhettuna
1 tl korianterinsiemeniä jauhettuna
400 g savukirjolohta

Valmistusohje

1. Keitä kvinoaa kevyesti suolatussa vedessä 6–8 minuuttia. Huuhtele ja valuta lävikössä.

2. Kuutioi tomaatit, paprikat ja kurkku. Hienonna chili, minttu ja lehtipersilja. Sekoita kaikki ainekset, savulohta lukuun ottamatta, kulhossa kvinoan joukkoon. Tarkista maku.

3. Kaada kvinoataboulleh vadille ja paloittele päälle savukirjolohi.

4. Koristele tuoreella mintulla.

Lisää hyvää tekeviä aterioita: 

Voimasalaatti

Voimasalaatti – kvinoaa, granaattiomenaa, mangoa, linssejä

Lohi_kesäkurpitsapasta

Lohi-kesäkurpitsapasta

943859-paistettua-lohta-ja-lehtikaalisalaattia.jpg

Paistettua lohta ja perunalehtikaalisalaattia

Kotiliesi.fi: Kasvis-halloumipihvit ja kvinoa-porkkanasalaatti

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi