Reseptit 5.4.2013

Yrttinen pilahviriisi

Teksti: Katri Schröder Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
3 dl pitkäjyväistä tummaa riisiä
6 dl kasvislientä (gluteenitonta)
200 g herneitä
50 g tuoretta pinaattia
1 limetin mehu
1 rkl oliiviöljyä
1 dl hienonnettuja yrttejä (minttua, tilliä, basilikaa)
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
(paistettua tofua)

Valmistusohje

Yrttinen pilahviriisi sopii joko lisäkeruoaksi tai syötäväksi sellaisenaan. Riisistä saa ruokaisemman, kun sen kanssa paistaa esimerkiksi tofua.

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota hienonnettu sipuli. Lisää riisi ja kääntele, kunnes sipuli pehmenee ja riisi on läpikuultavaa. 

2. Lisää kattilaan kasvisliemi ja keitä riisiä noin 30 minuuttia. Lisää herneet, pinaatinlehdet ja anna riisin hautua vielä kannen alla 5 minuuttia. Mausta limetinmehulla, oliiviöljyllä, kourallisella hienonnettuja yrttejä ja ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Nostele riisi irtonaiseksi ja tarjoile lämpimänä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi