Reseptit

Yrttinen uuniohra

Vaihda riisi vaihteeksi kotimaiseen ja maukkaaseen ohraan. Yrttinen ohra kypsyy uunissa kuin itsestään ja se sopii lisukkeeksi liha- tai kalaruoalle.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Yrttinen uuniohra:

  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 3 dl esikypsennettyjä ohrasuurimoita
  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa ja timjamia
  • 1,3 l hyvää lihalientä

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna voi paistinpannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi.

2. Lisää pannulle ohrasuurimotja sekoita.

3. Kaada seos uunivuokaan ja lisää joukkoon yrtit ja lihaliemi. Nosta vuoka 175-asteiseen uuniin noin tunniksi. Sekoita suurimoita pari kertaa kypsennyksen aikana.

4. Tarjoile omenaisen uunipossun kanssa.

X