Reseptit

Yrttipesto

3.5.2012 Teksti: Sirkka Hirvonen

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Tosi helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Maistuva yrttipesto valmistetaan basilikasta, timjamista, persiljasta sekä parmesaanista. Valmis pesto maistuu hyvin kasvispateen kanssa.

Ainekset

1 ruukku basilikaa
1 ruukku timjamia
1 ruukku persiljaa
2-3 valkosipulinkynttä
1 dl pinjansiemeniä
1 dl parmesaanijuustoraastetta
1 ½ dl (sitruunalla maustettua) avokado- tai oliiviöljyä
mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Yrttipesto valmistetaan tuoreesta basilikasta, timjamista ja persiljasta sekä pinjansiemenistä ja parmesaanijuustosta.

Hienonna yrtit. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Pane yrtit, valkosipuli, pinjansiemenet ja parmesaanijuusto monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi massaksi. Voit myös hieroa ne huhmareessa. Lisää öljy vähitellen. Mausta kastike maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile yrttipestoa esimerkiksi kasvispateen kanssa.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme