Reseptit

Yrttiset lammasvartaat

6.6.2014 Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

600–700 g karitsan ulkofileetä
1 raastettu sitruunan kuori
2 tl kuivattua oreganoa
2 tl kuivattua minttua
2 dl luonnonjogurttia
2 murskattua valkosipulinkynttä
sormisuolaa
mustapippuria

Valmistusohje

Yrttiset lammasvartaat saavat makunsa marinadista, jossa maistuvat kuivatut yrtit ja valkosipuli. Pitaleipä on syötävä lautanen grilliruoille. Kata leivälle lammasta, harissakastiketta, salaattia ja grillattua valkosipulia.

1. Leikkaa fileet reiluiksi paloiksi. Sekoita jogurttiin sitruuna, yrtit ja valkosipuli. Pane lihapalat muovipussiin ja kaada päälle marinadi. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

2. Ota lihapalat marinadista, pyyhkäise pinta talouspaperilla ja pujota liha vartaisiin. Sipaise lihapalat öljyllä ja grillaa hyvällä hiilloksella käännellen noin 5
minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuva: Colourbox