Reseptit

Yrttiset vuohenjuustomuffinit

6.11.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos
Suolaiset, yrteillä maustetut vuohenjuustomuffinit maistuvat vaikka teekupillisen kanssa.

Ainekset

4 dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
0.5 tl paprikajauhetta
2.5 dl maitoa
2 kananmunaa
0.5 dl rypsiöljyä
1 dl hienonnettua basilikaa ja lehtipersiljaa
1 dl kurpitsansiemeniä
2 dl juustoraastetta

Pinnalle

100 g vuohenjuustoa muruina

Viimeistelyyn

tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, suola ja paprikajauhe. Lisää maito ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Kääntele joukkoon myös yrtit, kurpitsansiemenet ja juustoraaste.

2. Lusikoi taikina muffinipellin syvennyksiin tai muffinivuokiin.

3. Ripottele pinnalle vuohenjuustoa ja paista 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

4. Jäähdytä hieman ja koristele tuoreella hienonnetulla basilikalla ennen tarjoilua.

Lisää suolaisia muffineja:

Juustomuffinit
Tomaattimuffinit
Italialaiset suolaiset muffinssit
Kotiliesi.fi: Pekoni-cheddarmuffinit

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme