Reseptit

Yrttiset vuohenjuustomuffinit

Suolaiset, yrteillä maustetut vuohenjuustomuffinit maistuvat vaikka teekupillisen kanssa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl spelttijauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl paprikajauhetta
  • 2.5 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 1 dl hienonnettua basilikaa ja lehtipersiljaa
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 2 dl juustoraastetta

Pinnalle

  • 100 g vuohenjuustoa muruina

Viimeistelyyn

  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, suola ja paprikajauhe. Lisää maito ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Kääntele joukkoon myös yrtit, kurpitsansiemenet ja juustoraaste.

2. Lusikoi taikina muffinipellin syvennyksiin tai muffinivuokiin.

3. Ripottele pinnalle vuohenjuustoa ja paista 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

4. Jäähdytä hieman ja koristele tuoreella hienonnetulla basilikalla ennen tarjoilua.

Lisää suolaisia muffineja:

Juustomuffinit
Tomaattimuffinit
Italialaiset suolaiset muffinssit
Kotiliesi.fi: Pekoni-cheddarmuffinit

X