Reseptit

Yrttivoilla maustettu karitsanpaisti

Tee paistin pintaan noin kymmenen koloa, joihin tungetaan herkullista yrttivoita.

Teksti:
Elisa Johansson
Kuvat:
Norman Ojanen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Yrttivoilla maustettu karitsanpaisti

  • 3 kg karitsanpaisti
  • 8 pikkusipuli

täyte

  • 50 g margariinia tai voita
  • 1 ruukku persiljaa
  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 ruukku timjamia tai rosmariininoksa

pinnalle

  • puolen sitruunan mehu
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria

valeluun

  • 2 dl valkoviiniä

Valmistusohje

Yrttivoilla maustettu karitsanpaisti valmistuu helposti näin:

1. Huuhdo karitsanpaisti. Poista siitä näkyvä rasva. Tee paistin pintaan noin 10 koloa. Silppua persilja, valkosipulinkynnet ja yrtit. Sekoita ainekset margariiniin tai voihin. Aseta paisti laakeaan uunivuokaan. Työnnä koloihin yrttivoita. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan aamuun.

2. Nosta karitsanpaisti huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Mausta paisti mustapippurilla ja soijalla. Työnnä paistin paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari. Kuori vierelle sipuleita ja kaada vuoan pohjalle hieman vettä.

3. Ruskista paistia kuumassa uunissa noin 20 minuuttia. Laske lämpö 150 asteeseen ja kaada paistin pinnalle lasillinen valkoviiniä. Anna paistin kypsyä välillä valellen miedossa lämmössä noin kaksi tuntia, kunnes paistin sisälämpötila on 70 astetta. Ota paisti uunista, kääri folioon ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia.

Vinkki: Tarjoa yrttivoilla maustettu karitsanpaisti soijakastikkeessa marinoitujen vihreiden papujen ja paahdettujen rosmariiniperunoiden kanssa.

Lue myös: Lammas maistuu arki-iltana ja juhlapöydässä – kokosimme parhaat lammasreseptit padoista paisteihin

X