Reseptit

Yrttivoilla maustettu karitsanpaisti

Tee paistin pintaan noin kymmenen koloa, joihin tungetaan herkullista yrttivoita.
Teksti: Elisa Johansson

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 3 kg:n karitsanpaisti
  • muutama pikkusipuli

täyte:

  • 50 g margariinia tai voita
  • nippu persiljaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • ruukku timjamia tai rosmariininoksa

pinnalle:

  • puolen sitruunan mehu
  • 0.5 dl soijakastiketta
  • rouhittua mustapippuria

valeluun:

  • 2 dl valkoviiniä

Valmistusohje

1. Huuhdo paisti. Poista näkyvä rasva. Tee paistin pintaan noin 10 koloa. Silppua persilja, valkosipulinkynnet ja yrtit. Sekoita ainekset margariiniin tai voihin. Aseta paisti laakeaan uunivuokaan. Työnnä koloihin yrttivoita. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan aamuun.

2. Nosta paisti huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Mausta paisti mustapippurilla ja soijalla. Työnnä paistin paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari. Kuori vierelle sipuleita ja kaada vuoan pohjalle hieman vettä.

3. Ruskista paistia kuumassa uunissa noin 20 minuuttia. Laske lämpö 150 asteeseen ja kaada paistin pinnalle lasillinen valkoviiniä. Anna paistin kypsyä välillä valellen miedossa lämmössä noin kaksi tuntia, kunnes paistin sisälämpötila on 70 astetta. Ota paisti uunista, kääri folioon ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia.

X