Reseptit

Yrttivoissa paistettu siika

Yrttivoissa paistettu siika saa seurakseen sahrami-valkoviinikastiketta ja belugalinssi-fenkoliseosta. Tässä ihanan keväinen ateria.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Yrttivoissa paistettu siika

  • 2 (à 400-500 g) siikafileetä (suomustettua)
  • 50 g voita
  • 10 timjaminoksaa
  • suolaa
  • musta- tai valkopippuria

Valmistusohje

Yrttivoissa paistettu siika tehdään helposti näin:

1. Nypi kalafileet ruodottomiksi. Leikkaa annospaloiksi, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna puolet voista ja timjaminoksista isolla pannulla, kunnes kuohuminen lakkaa. Paista puolet kalapaloista pannulla nahkapuoli alaspäin, kunnes nahka on hyvin ruskea. Käännä kala ja paista edelleen 10–20 sekuntia. Lisää loput voista ja uudet timjaminoksat ja paista loput kalapalat.

3. Tarjoa yrttivoissa paistettu siika linssi-fenkolilisukkeen ja sahrami-valkoviinikastikkeen kera.

Katso myös: Rapeaksi paistettu siika

Katso myös Kotiliesi.fi: Rapea siika, parsakaalipyttis ja gribichekastike

X