Zaalouk-salaatti - marokkolainen munakoiso-tomaattisalaatti
Marokkolaisia makuja sisältävä munakoiso-tomaattisalaatti on alkuruoka, joka maistuu parhaiten lämpimän pitaleivän kanssa.
Ainekset
Marokkolainen munakoiso-tomaattisalaatti eli zaalouk-salaatti
- 2 keskikokoista munakoisoa
- 3 isoa tomaattia
- 1 rkl sokeria
- 1/2 tl kurkumaa
- 3 murskattua valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 sitruunan mehu
- 1/2 tl harissaa
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- pieni nippu silputtua lehtipersiljaa
- suolaa
- mustapippuria
koristeeksi:
- paahdettua paprika
- oliiveja
Valmistusohje
Marokkolainen munakoiso-tomaattisalaatti eli zaalouk-salaatti tehdään näin:
1. Kuori munakoisot vetämällä perunankuorimaveitsellä pois puolet kuoresta kapeina suikaleina. Kuutioi munakoisot. Keitä kuutioita suolalla maustetussa runsaassa vedessä noin 15 minuuttia. Valuta ja puserra paloista pois vesi. Soseuta munakoiso haarukalla, niin että soseeseen jää myös reilusti sattumia.
2. Kalttaa ja hienonna tomaatit. Pane kattilaan lisää sokeri ja kurkuma ja keitä tomaatit paksuksi soseeksi. Lisää sekaan munakoisosose, valkosipuli, öljy, sitruunamehu, harissa, juustokumina ja persilja. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada zaalouk tarjoilukulhoon, koristele zaalouk-salaatti halutessasi oliiveilla ja paahdetulla paprikalla.
3. Tarjoa marokkolainen munakoiso-tomaattisalaatti alkuruokana lämpimän pitaleivän kanssa.
Saatat pitää myös marokkolaisesta sitruunakanasta, filotaikinasta tehdyistä marokkolaisista kolmiopasteijoista tai marokkolaisesta juurespannusta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Marokkolainen kasvistagine
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous