Reseptit

Zaatar-broileri

Zaatar-broilerin kanssa maistuvat parhaiten hummus sekä kvinoa. Kokeile ja ihastu!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 luomubroilerin koipi-reisipalaa
  • 1 viipaloitu sipuli
  • 1 viipaloitu sitruuna
  • 1 rkl zaataria
  • 1 rkl sumakkia
  • 1/2 dl öljyä
  • 2 1/2 dl kanalientä kuutiosta

Pinnalle

  • 2 rkl zaataria
  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

Tarjoa zaatar-broilerin kanssa persiljahummusta ja kvinoaa.

1. Puolita koipi-reisipalat ja laita ne muovipussiin. Lisää sipuli, sitruuna, mausteet, öljy ja kanaliemi. Anna maustua 5 tuntia tai yön yli.

2. Ota broileripalat liemestä, pyyhkäise kuivaksi talouspaperilla ja pane uunivuokaan. Sekoita zaatar öljyyn ja sivele broilerin pintaan.

3. Kypsennä 200-asteessa noin 35 minuuttia. Lisää pinnalle voissa paistettuja pinjansiemeniä.

Katso myös:

Marokkolainen sitruunabroileri, Ruoka.fi

Broileria ja papu-paprikariisiä päivälliseksi, Ruoka.fi

Aasialaiset broilerinkoivet, Kotiliesi.fi

 

X