Reseptit

Zaatar-broileri

4.12.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 luomubroilerin koipi-reisipalaa
1 viipaloitu sipuli
1 viipaloitu sitruuna
1 rkl zaataria
1 rkl sumakkia
1/2 dl öljyä
2 1/2 dl kanalientä kuutiosta

Pinnalle

2 rkl zaataria
2 rkl öljyä
1 dl pinjansiemeniä
2 rkl voita

Valmistusohje

Tarjoa zaatar-broilerin kanssa persiljahummusta ja kvinoaa.

1. Puolita koipi-reisipalat ja laita ne muovipussiin. Lisää sipuli, sitruuna, mausteet, öljy ja kanaliemi. Anna maustua 5 tuntia tai yön yli.

2. Ota broileripalat liemestä, pyyhkäise kuivaksi talouspaperilla ja pane uunivuokaan. Sekoita zaatar öljyyn ja sivele broilerin pintaan.

3. Kypsennä 200-asteessa noin 35 minuuttia. Lisää pinnalle voissa paistettuja pinjansiemeniä.

Katso myös:

Marokkolainen sitruunabroileri, Ruoka.fi

Broileria ja papu-paprikariisiä päivälliseksi, Ruoka.fi

Aasialaiset broilerinkoivet, Kotiliesi.fi

 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *