Reseptit

Za’atar-mausteseoksella maustetut täytetyt herkkusienet

Za'atar on kotoisin Lähi-idästä. Se sopii niin kasviksille, kaikenlaiselle lihalle kuin kalallekin. Kokeile myös leivän dippaamiseen oliiviöljyn kanssa.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 jumboherkkusientä
  • 100 g pinaattia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 1/2 tl zaˇatar-mausteseosta
  • 100 g piparjuurituorejuustoa
  • (balsamicosiirappia)

Zaˇatar-mausteseos

  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 rkl sumakkia
  • 2 rkl oreganoa
  • 2 rkl timjamia
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Poista sienistä jalat. Ryöppää pinaatti, puserra lehdet kuiviksi ja silppua. Lisää silpun joukkoon öljy ja mausteseos. Täytä herkkusienet pinaatilla, lisää päälle reilu nokare tuorejuustoa. Grillaa sienet joko uunin grillivastusten alla tai folion päällä grillissä. Ripauta pinnalle vielä vähän za´ataaria ja valuta päälle halutessasi balsamicosiirappia.

Za’atar-mausteseos

Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla kevyesti. Anna jäähtyä. Lisää joukkoon muut mausteet. Säilytä seos tiiviissä purkissa.

Lisää makuja Lähi-idästä:

Dukkapaneroitu_broileri

Dukkapaneroitu broileri ja mausteinen porkkanasalaatti

Lammaslihapullat

Arabialaiset lammaslihapullat

981395-Kala2048.jpg

Lohileipiä Lähi-idän tapaan

Kotiliesi.fi: Tabbouleh-salaatti ohrasta

X