Reseptit

Grillatut herkkusienet Lähi-idän tyyliin

Grillatut herkkusienet täytetään tuorejuustolla ja maustetaan Lähi-idästä kotoisin olevalla za'atar-mausteseoksella. Mausteseos sopii niin kasviksille, kaikenlaiselle lihalle kuin kalallekin. Kokeile myös leivän dippaamiseen oliiviöljyn kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillatut herkkusienet Lähi-idän tyyliin

  • 6 jumboherkkusientä
  • 100 g pinaattia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 1/2 tl zaˇatar-mausteseosta
  • 100 g piparjuurituorejuustoa
  • (balsamicosiirappia)

Zaˇatar-mausteseos

  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 rkl sumakkia
  • 2 rkl oreganoa
  • 2 rkl timjamia
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Grillatut herkkusienet valmistuvat helposti näin:

Poista sienistä jalat. Ryöppää pinaatti, puserra lehdet kuiviksi ja silppua. Lisää silpun joukkoon öljy ja mausteseos. Täytä herkkusienet pinaatilla, lisää päälle reilu nokare tuorejuustoa. Grillaa sienet joko uunin grillivastusten alla tai folion päällä grillissä. Ripauta pinnalle vielä vähän za´ataaria ja valuta päälle halutessasi balsamicosiirappia.

Näin teet Za’atar-mausteseoksen:

Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla kevyesti. Anna jäähtyä. Lisää joukkoon muut mausteet. Säilytä seos tiiviissä purkissa.

Vinkki: Kokeile myös muita Lähi-idän makuja, kuten Dukkapaneroitu broileri ja mausteinen porkkanasalaattia, arabialaisia lammaslihapullia tai lohileipiä Lähi-idän tapaan

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet Tabbouleh-salaatin ohrasta

X