Reseptit

Za’atarilla maustettu uuniturska

Värikäs uunikala tarjotaan tabbouleh’n ja hummuksen kanssa. Keitä hummukseen tulevia kikherneitä pari tuntia ruokasoodalla maustetussa vedessä. Sooda tekee herneistä vatsaystävällisempiä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g turskafileetä
  • neitsytoliiviöljyä
  • suolaa
  • 6 mustaa oliivia
  • 6 kirsikkatomaattia
  • 1 rkl kapriksia
  • sitruunamehua
  • za’atar-mausteseosta
  • (lehtipersiljaa)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Käytä kalafilee öljyllä sipaistulla kuumalla paistinpannulla, mausta suolalla ja siirrä uuniin. Kypsennä koko ajan vahtien juuri ja juuri kypsäksi. Parin minuutin kypsennys riittää.

2. Silppua oliivit ja puolita tomaatit. Kuumenna oliiveja, tomaatteja ja kapriksia hetki pannulla oliiviöljyssä. Mausta kalan pinta za’atarilla ja lusikoi kasvisseos liemineen kypsän kalan päälle ja vadin reunoille. Pirskottele päälle sitruunamehua ja viimeistele ruoka tilkalla öljyä. Koristele lehtipersiljalla halutessasi.

3. Tarjoile lisänä hummusta ja tabbouleh-salaattia.

X