Reseptit

Zabaione-täytteiset vadelmaleivokset

Zabaionekastike käy hyvin leivonnaistenkin täytteeksi, kun kastikkeseen lisätään liivatetta ja kermavaahtoa. Nämä vadelmaleivokset on täytetty annoksella zabaione-kastiketta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohjat:

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 1 annos zabaionea
  • 1 vispikermaa
  • 1 liivatelehti
  • tilkka sitruunamehua
  • 1 pkt pakastevadelmia tai tuoreita

Zabaione:

  • 4 kananmunankeltuaista
  • 3 rkl sokeria
  • 1 dl kuivaa valko- tai kuohu- viiniä tai marsalaa

Valmistusohje

 

Sekoita voi ja sokeri keskenään. Lisää toisiinsa sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina metallisiin leivosvuokiin. Paista pohjia 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja kopauta pohjat pois vuoista.

Valmista annos sabayonekastiketta ja lisää joukkoon yksi veteen ja viinitilkkaan liuotettu liivatelehti. Vatkaa kerma paksuksi ja sakeaksi vaahdoksi ja kääntele zabaioneen. Mausta tilkalla raikasta sitruunamehua.

Jaa vadelmat leivospohjille ja lusikoi päälle reilusti kuohkeaa zabaione-kastiketta. Koristele muutamilla vadelmilla.

Näin valmistat Zabaione-kastikkeen:

Sekoita pyöreäpohjaisessa teräkulhossa sokeri ja keltuaiset, lisää viini ja nosta kulho kuumaa vettä sisältävän kattilan päälle. Vatkaa kastiketta vesihauteessa, kunnes se on kuohkeaa. Nosta kulho kylmään vesihauteeseen ja anna kastikkeen jäähtyä välillä sitä vatkaten.

X