Zarzuela eli katalonialainen kala-äyriäispata
Zarzuela on paitsi espanjalainen operetti myös perinteinen katalonialainen kala-äyriäispata. Tässä pataan on käytetty tuoretta kuhaa ja sinisimpukoita sekä pakastettuja jättikatkarapuja ja mustekalaa.
Ainekset
Zarzuela eli katalonialainen kala-äyriäispata
- 2-3 kuhafileetä
- 1 ps tuoreita simpukoita
- 3 dl valkoviiniä
- 2 dl vettä
- 1 kalaliemikuutio
- 1 iso sipuli viipaloituna
- 3 isoa valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili hienonnettuna
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 prk tomaattimurskaa
- 3 rkl silputtua persiljaa
- puolen sitruunan mehu
- 50 g kuorittuja manteleita jauhettuna
- 12 raakaa jättikatkarapua
- sahramia maun mukaan
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Zarzuela eli katalonialainen kala-äyriäispata valmistuu helposti näin:
1. Poista kuhafileistä ruodot. Mausta kevyesti suolalla ja anna maustua huoneenlämmössä. Kuumenna viini ja kalaliemi kattilassa. Pese simpukat ja lisää ne kalaliemeen. Peitä kattila kannella ja keitä pari minuuttia välillä kattilaa ravistellen. Ota simpukat liemestä, säästä keitinliemi.
2. Kuumenna oliiviöljy laakeassa paistokasarissa. Lisää sipuli ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit ja chili, lisää tomaattimurska, persiljasilppu, sitruunamehu, karkeaksi jauhetut mantelit ja simpukoiden keitinliemi.
3. Keitä kokoon parikymmentä minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja sahramilla.
4. Lisää paloitellut kalat ja jättikatkaravut. Anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia. Lisää simpukat ja kuumenna. Silppua ruoan päälle lehtipersiljaa.
5. Tarjoa zarzuela hyvän leivän kanssa.
Vinkki: Kokeile myös bouillabaissea eli ranskalaista kala-äyriäiskeittoa
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy rapukeitto itse tehdystä liemestä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous