Ruoka

7 x dippi bataattiranskalaisille: helpot ja nopeat reseptit

Pinnalta rapeat, sisältä karamellisoituneen makeat bataattiranskalaiset ovat herkkua sellaisenaankin, mutta maukas, hyvin valittu dippikastike tuo niihin uutta jujua. Unohda ketsuppi, nappaa tästä helpot reseptit, joilla onnistut varmasti.
12.2.2018 Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Otavamedia

Etsitkö ruoallesi maukasta lisuketta? Rapeat bataattiranskalaiset yhdistettynä vaikkapa hieman tuliseen dippikastikkeeseen toimivat monen liharuoan lisukkeena. Kokeile esimerkiksi kokonaisena paistetun porsaanfileen kaverina. Bataatin uuninlämmössä syventynyt makeus istuu mainiosti possun kylkeen.

resepti: bataattiranskalaiset 

Herkullisten bataattiranskalaisten kaveriksi sopii toki ketsuppikin, mutta se ei tee bataatille samalla lailla oikeutta kuin hyvin valittu dippikastike. Nämä dippikastikkeet valmistuvat helposti sillä aikaa, kun bataatit kypsyvät uunissa.

Täyteläinen avokadodippi

Guacamole on paitsi klassikko myös terveellinen dippi. Avokadosta syntyy täyteläinen kastike, jonka limetti mukavasti raikastaa. Valkosipuli, tuore korianteri ja jalopeno tuovat avokadokastikkeeseen makua ja potkua. Guacamole ja bataattiranskalaiset toimii paitsi lisukkeena myös ateriakokonaisuutena.

jalapenoguacamole

resepti: jalopeno-guacamole 

Anjoviksella säväytetty majoneesidippi

Tämän superhelppo dippi syntyy hienontaen ja sekoittaen. Anjovis maustaa majoneesin ja tuorejuuston ihanan suolaiseksi kaveriksi makeille bataateille.

rosmariinitikut

resepti: anjovisdippi 

Harissalla maustettu dippi

Oletko kokeillut jo harissa-dippiä? Tarvitset siihen vain kolme ainesta: harissaa, majoneesia ja sitruunaa. Punainen chilitahna, harissa, on marokkolaisen, tunisialaisen ja algerialaisen keittiön perusmausteita. Se valmistetaan yleensä erivahvuisista chileistä, mutta voidaan tehdä paprikoistakin. Harissassa maistuu muun muassa valkosipuli, korianteri ja juustokumina.

resepti: harissa-majoneesi

Makea jogurtti-majoneesidippi

Jogurtti-majoneesidippi maustuu suolaisen makeaksi hunajalla, suolalla ja ripauksella grillimaustetta. Sitruunamehu raikastaa ja notkeuttaa dipin.

juureslastut ja dippi

 

resepti: jogurttidippi  

Pinkkiä kermaviilidippiä

Kermaviili on kaikkien suomalaisten dippikastikkeiden äiti. Jätä kuitenkin valmiit mausteseospussit kaupan hyllylle ja tee pienellä vaivalla oma kermaviilidippi. Tätä kastiketta voi kutsua ketsupin ystävän dipiksi. Kaunis pinkki väri syntyy nimittäin ketsuppitujauksesta, lisämakua tuovat valkosipuli, sitruunamehu ja bataatin makeutta hyvin täydentävä hunaja.

resepti: kermaviilikastike

Makealla chilikastikkeella maustettu jogurttidippi

Tämän helpompi ei dippikastike voi enää olla. Sekoita maustamattomaan paksuun jogurttiin makeaa chilikastiketta ja sitruunamehua. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Valmista tuli.

Resepti: chili-jogurttikastike

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *