Reseptit

Helpot gluteenittomat blinit

Gluteenittomien pikkublinien seurana on mätimoussea ja lime-punapippurigraavattua lohta.

Teksti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

35

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Helpot gluteenittomat blinit

  • 25 g hiivaa
  • 5 dl täysmaitoa
  • 21/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl tattarijauhoja
  • 1 prk kermaviiliä
  • 3 keltuaista
  • 3 valkuaista
  • 1/2 tl suolaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

Helpot gluteenittomat blinit tehdään näin:

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää gluteeniton jauhoseos ja tattarijauhot. Anna gluteenittoman blinitaikinan olla liinalla peitettynä huoneenlämmössä noin tunnin verran.

2. Lisää sitten taikinaan kermaviili ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita seos varovasti nostellen taikinaan.

3. Paista helpot gluteenittomat blinit pannulla runsaassa voissa kypsiksi ja  kauniin ruskeiksi. Tarjoa blinien kanssa mätimoussea ja lime-punapippurigraavattua lohta.

Oletko järjestämässä blinikekkerit? Katso myös venäläiset blinien resepti ja poimi lisukkeiksi parhaat herkut ja uudet ideat, kuten: siianmätimousse, mätilevite blineille, punajuuri-fetamousse, rapu-kurkkuceviche, marinoidut sienet  ja poro-suolakurkkutäyte.

Katso myös: Gluteenittomat blinit juuritaikinasta (huom! taikina vaatii ainakin 6 tuntia valmistuakseen)

Katso myös Kotiliesi.fi: Spelttiblinit tehdään näin

X