Ruoka

Alle 10 euron punaviinilöydöt

Teksti:
Anna.fi

Syksyiltojen pimetessä ja ilmojen viiletessä yhä useampi valitsee viiniksensä punaisen. Kokosimme listan syksyn edullisista punaviiniuutuuksista, jotka sopivat sellaisenaan nautittavaksi tai ruuan seuraan.

alle kymmenen euron punaviinit

Trivento Tribu Malbec

Alkuperämaa Argentiina, Mendozan alue
Alkon numero 407277
Hinta 6,98 €

Trivento Tribu Malbec - punaviini

Tummanpuhuva Trivento Tribu Malbec on valmistettu pelkästään Malbec-rypäleistä. Tuoksussa on runsaasti tummia marjoja, yrttisyyttä ja aavistus lihaisuutta. Melko täyteläisessä maussa on hyvin kypsää mustaherukkaa ja mustikkaa, yrttejä, paahteisuutta ja mausteisuutta. Alkumaku on pyöreänmuheva, mutta sitten nousevat melko napakat hapot ja hyvät tanniinit tehden viinistä hyvän ruokaseuralaisen.

Kokeile viinin kanssa kreikkalaisia lihavartaita – Souvlakia tai hirvenlihasta tehtyjä Lindströmin pihvejä.

Two Oceans Soft & Fruity Red

Alkuperämaa Etelä-Afrikka
Alkon numero 434227
Hinta 7,98 €

Two Oceans Soft & Fruity Red

Two Oceans Soft & Fruity Red – tummanpuhuva, hieman lilaan taipuva viini on valmistettu Shiraz, Petit Verdot ja  Merlot –rypäleistä.

Viini tuoksussa on savuisuutta, yrttiä ja kypsiä punaisia marjoja.  Melko täyteläisessä ja napakan hapokkaassa maussa kypsää puolukkaa ja karpalonkuorta, savuisaa paahteisuutta ja aavistus yrttiä. Helposti lähestyttävä ja mukava arkiruokaviini.

Kokeile viinin kanssa  Sienitagliatellea tai  Iltapalapizzaa.

Sartori RV

Alkuperämaa Italia, Veneto
Alkon numero  453767
Hinta 8,98 €

Sartori RV

Mukavan marjaisalta, yrteiltä ja nahalta sekä ensi alkuun yllättäen hieman hattaralta tuoksuva Sartori RV on valmistettu Merlot, Corvina Veronese ja  Cabernet Sauvignon –rypäleistä. Osa viinin käytetyistä rypäleistä on ollut  kuivattuja. Viinin maku on melko hapokas ja tanniinejakin löytyy. Maussa kypsää hapankirsikkaa, punaisia marjoja sekä marjankuorta.  Viini on käynyt vuoden tammitynnyreissä ja sen tuntee varsinkin aavistuksen paahteisessa jälkimaussa.

Kokeile viinin kanssa Pitkään muhinutta lammaspataa tai Osso bucoa.

Hunter Red Cabernet Sauvignon

Alkuperämaa Ranska
Alkon numero 433607
Hinta 9,49 €

Hunter Red Cabernet Sauvignon

Tummanpuhuva luomusertifioitu Hunter Red Cabernet Sauvignon on valmistettu pelkästään Cabernet Sauvignon –rypäleistä. Viinin raikkaan marjamehumainen tuoksu on aavistuksen karamellimainen.  Siinä on myös hieman yrttiä ja savua. Melko täyteläisessä maussa on kypsää kirsikkaa, puna- ja mustaherukkaa, yrttejä ja aavistus pippuria. Viinissä on melko napakat hapot, mutta maltilliset tanniinit tekevät viinistä hyvän seuralaisen erilaisille liharuuille.

Kokeile Hunter Red Cabernet Sauvignonin kanssa Kaksoismarinoitu naudanfileetä tai  Riistapyöryköitä.

Emilia Appassimento

Alkuperämaa Italia, Veneto
Alkon numero 420787
Hinta 9,98 €

Emilia Apassimento

Tämä tummanpuhuva viini, Emilia Apassimento, on valmistettu Rondinella ja Corvina Veronese –rypäleistä. Osa viiniin käytetyistä rypäleistä on saanut kuivua ja se tuo sekä tuoksuun että makuun kuivattujen hedelmien aromia ja jopa pientä makeutta. Tuoksussa on myös tummia marjoja ja kirsikkaa sekä mukavaa maanläheisyyttä. Maussa tuoksunmukaisia aromeja ja pientä nahkaisuutta. Viinissä on melko napakat hapot ja tanniinit.

Sopii sellaisenaankin nautittavaksi esimerkiksi suolaisten, kovien juustojen kanssa, kuten pitkään kypsytetyn goudan, manchegon tai parmesaanin kanssa

Kokeile viinin kanssa Jouluista hirvipaistia, Jänispataa ja perunatahnaa.

Kuvat: Alko ja Colourbox.com

Teksti: Marita Suontausta

X