Ruoka

Teresa Välimäen älyttömän helppo uuniparsa – pekoniin käärityt parsat valmistuvat 10 minuutissa

Kokki Teresa Välimäen parsa-pekoniniput valmistuvat uunissa tuossa tuokiossa. Katso helppo resepti!

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Tommi Tuomi

Teresa Välimäen reseptillä onnistut!

Kokki Teresa Välimäen parsa-pekoniniput valmistuvat uunissa tuossa tuokiossa. Katso helppo resepti!

Parsa-pekoniniput ovat syntisen hyvää pikkusyötävää tai lisuke grillatulle tai paistetulle lihalle, kanalle tai kalalle. Parsan ja pekonin makuyhdistelmä on pettämätön – voit myös kääriä parsanippujen ympärille laadukasta palvikinkkua tai ilmakuivattua kinkkua pekonin sijaan.

Pekoniin käärityt parsat uunissa – katso ohje

parsa-pekonikääröt
Parsa on kevään rapsakka herkku ja kesän grilliruokien parasta antia.

Ainekset:

  • 2 nippua vihreää (tai valkoista) parsaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 pkt pekonia

Valmistusohje:

1. Pese ja kuivaa parsat. Leikkaa tai taita parsojen tyvestä vaalea puiseva pala pois. Jos käytät valkoista parsaa, kuori ne. Kääntele parsoihin kulhossa ripaukset suolaa ja mustapippuria ja oliiviöljyä.

2. Tee parsoista 2–3 kappaleen nippuja ja kääri niiden ympärille pekoniviipaleet.

3. Paahda parsa-pekoninippuja 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia tai grillaa ne kypsiksi.

Katso myös Teresa Välimäen resepti: Grillattu parsa – tarjoa lipstikka-sitruunavoin kanssa!

X