Hedelmäopas

Omenapiirakka x 9

Kotimaiset omenat saavat syysleipurin jauhopeukalot syyhyämään, onhan mehevän omenapiirakan tuoksu vastustamaton. Kokosimme upean kotimaisen omenan kunniaksi 9 hyvää ja kaunista omenaleivonnaisen ohjetta. Poimi oma suosikkisi resepteistämme.
Teksti: Anna.fi

Tee vaihteeksi omenapiirakat annoskoossa. Nämä omenakorit on maustettu limetinmehulla ja raastetulla inkiväärillä. Nauti pienet omenapiirakat makean mausteisen chai-latten kanssa.

Paras omenapiirakka syntyy hapokkaista kotimaisista omenoista. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria ja ne maustuvat perinteisesti kanelilla ja sokerilla. Jos kaipaat omenan makuun uusia sävyjä, kokeile sitruunamehua ja fariinisokeria sekä tilkkaa calvadosta.

helppo omenapiirakka

Kiireisen leipurin pelastus on helppo omenapiirakka, joka syntyy valmiista murotaikinasta. Manteli ja hunaja tuovat piirakkaan täyteläistä ja pehmeää makua.

tarte tatin

Ranskalainen keikauskakku, tarte tatin, on tarinan (Wikipedia) mukaan syntynyt vahingossa, kuten monet muutkin herkut. Sen syntypaikka on Ranskassa kahden sisaruksen pitämässä hotellissa, Lamotte-Beuvronin kylässä noin 160 km Pariisista etelään. Oli syntytarina mikä tahansa, tarte tatin on mehukas kokeilemisen arvoinen omenatorttu, joka maistuu erinomaiselta vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Nopea omenatorttu

Tämä nopea omenatorttu on helpompi versio klassisesta tarte tatinista. Sen pohja on tehty valmiista lehtitaikinalevystä.

kartanon omenapiirakka

Wiurilan kartanon omenapiirakka saa hienon makunsa hapokkaista omenista. Helppotekoinen piirakka valmistuu noin puolessa tunnissa.

omenapiirakka, koko pellillinen

Uunissa paistuvan omenapiirakan tuoksu huumaava. Pehmeä omena, sokeri, aprikoosihillo ja mausteet ovat selvästi luodut toisilleen. Tällä Teresa Välimäen reseptillä leivot koko pellillisen.

murea omenapiirakka

Murea omenapiirakka kätkee kuoren alle mehevät, sitruunamehun ja fariinisokerin maustamat ja uunissa hautuneet omenat.

omenaneliöt

Uuninpellillä paistettavat omenaneliöt sopivat jälkiruoaksi kun koolla on isompi joukko. Koulun myyjäisten mokkapaloille niistä voi leipoa kilpailijan.

omenatorttu

Markus Aremon kehittelemä omenafrangipane, on tavallista hienostuneempi omenatorttu, jolle täytteen manteli antaa mukavaa marsipaanin makua. Tästä omenatortun reseptistä tulee kolme piirasta; yhteensä noin 15 annosta.

omenastruudeli

Omenastruudeli on Keski-Eurooppalainen klassikko, joka valmistetaan lehdenohuesta filotaikinasta. Omenan lisäksi täytteseen voi lisätä myös rusinoita.

omeanpai

Murupohjaan tehty omenapai saa marengista suussasulavan hunnun.

Lue lisää kotimaisesta omenasta

188694-omenat.jpg

Kotimainen omena on lähiruokaa parhaimmillaan

Kotiliesi.fi: Kotimainen omena on syksyn paras hedelmä

Omenaherkkujen reseptejä

Marsipaanitäytteiset uuniomenat

Herkkuja omenasta – 10 tapaa hukata omenasato

Omena-puolukkapiirakka

Puolukoilla säväytetty omenapiirakka

Omena-kinuskikakku

Omenainen kinuskikakku

Teksti: Leena Kalliokoski
Kuvat: Otavamedia

X