
Helpoin tapa valmistaa kurpitsaa: uunissa paahdettu kurpitsa saa ihanan pähkinäisen aromin
Ilahduttavan usein kauppojen vihannestiskeiltä löytyy kurpitsoja, muulloinkin kuin halloween-juhlien aikaan. Pyöreän kurpitsan lisäksi nykyään on helposti saatavilla aavistuksen pähkinäisen makuista, päärynänmuotoista myskikurpitsaa sekä spagettikurpitsaa. Spagettikurpitsan malto muuttuu kypsennettäessä spagettimaiseksi. Sen sisällä on siemeniä, joita ei kuulu syödä.
Kurpitsa taipuu käytettäväksi kylmiin ja lämpimiin ruokiin, suolaisiin ja makeisiin. Siitä syntyy maukas keitto, muhennos, suolainen piirakka tai tahna. Kurpitsa mehevöittää makeasti sämpylät, kakut ja piirakat. Erityisen hyvin kurpitsa viihtyy mausteiden kanssa. Makeisiin kurpitsaleivonnaisiin sopivat kaneli, muskottipähkinä, inkivääri ja neilikka. Suolaisissa ruoissa kurpitsan kelpo makupareja ovat chili ja yrtit.
Kypsennä kurpitsaa uunissa noin tunnin ajan
Uunikurpitsan valmistuksessa haastavin vaihe on kurpitsan leikkaaminen. Sekin käy näppärästi hyvällä veitsellä ja tukevalla leikkuulaudalla. Loppu sujuukin leikiten.
Pienehkö kurpitsa sopii kypsennettäväksi uuniperunan tapaan. Kurpitsa leikataan halki, kanta ja siemenet poistetaan ja sisäpinnat sivellään voilla ja maustetaan suolalla. Kurpitsanpuolikkaat voi kietaista folioon ja kypsentää 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

Resepti: Kukonpoikaa ja kurpitsaa
Resepti: Lämmin salaatti kurpitsasta ja fetasta
Hunajalla, balsamicolla, timjamilla ja chilillä maustettu kurpitsa saa uunissa paahtuessaan ihanan aromin. Paahtamisen puolivälissä kurpitsan päälle ripotellaan vielä fetajuustoa ja tarjoiluhetkellä rucolaa sekä kurpitsansiemeniä. Tämä Teresa Välimäen salaatti on varma ruokahalunherättäjä tai oiva kumppani vaikkapa porsaanlihalle.
Resepti: Paahdettua kurpitsaa ja fetajuustoa
Katso lisää kurpitsareseptejä:
Salvialohta ja siirappikurpitsaa
Kotiliesi.fi: Kurpitsa-omenamarmeladi
Tallenna
Tallenna
Tallenna
Tallenna
Tallenna
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous