Mansikkainen lihapastavuoka

Mansikkainen lihapastavuoka 

30-60 min
Keskitaso

Ainekset

330 g SunSpelt Spelttipastaa (Hyvää Suomesta)
400 g Atria jauheliha 9,5% (Hyvää Suomesta)
500 g Pakkasmarjan pakastemansikoita (Hyvää Suomesta)
2.5 dl Valio Crea Kolme Juustoa ruokakermaa (Hyvää Suomesta)
1 sipuli
1 chili siemenineen
1 yksikyntinen valkosipuli
0.8 dl 5-vuotista balsamicoa
2 rkl savustettua paprikajauhetta
2 tl suolaa
3 rkl sokeria
150 g Valion pizzajuustoraastetta (Hyvää Suomesta)

Valmistusohje

Laita vesi kiehumaan ja mausta se suolalla. Kun vesi kiehuu, keitä spelttipastaa vedessä noin neljän minuutin ajan. Pasta olisi parhaimmillaan al dentena, eli ei vielä aivan täysin kypsänä.

Ruskista jauheliha. Pilko sipuli, chili ja valkosipuli pieneksi ja lisää ruskistettavan jauhelihan joukkoon. Mausta vielä kahdella ruokalusikallisella savustettua paprikajauhetta ja puolellatoista teelusikallisella suolaa jauhelihan sekaan, sekä tietysti pippurilla.

Sulata pakastemansikat ja survo ne sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää 2,5 desiä kermaa ja 0,75 desiä balsamicoa ja sekoita. Lisää vielä puolikas teelusikallinen suolaa ja kolme ruokalusikallista sokeria seokseen.

Sekoita ainekset yhteen ja kaada voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle vielä juustoraastetta ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Valmiin vuuan päälle voi silputa hieman basilikan lehtiä koristeeksi.

Tässä respetissä käytimme siis viittä eri Hyvää Suomesta -tuotetta, mutta pari muutakin tuotetta pystyy löytämään vielä tämän merkin omaavista tuotteista.

Perinneruokaa Prkl -blogi

Äänestä reseptiä!

Tunnisteet

Ateriatyyppi:

Avainsanat