Ruoka

Irish coffee -torttu aikuiseen makuun

Kymmeniä vuosia sitten Annan ruokakilpailun voittanutta irish coffee -torttua tehdään edelleen monien lukijoiden kahvikekkereihin.
9.9.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Ainekset

12 palaa

150 g Vilhelmiina-keksejä

2 rkl sokeria

4 rkl sulatettua voita

Täyte

5 liivatelehteä

300 g maustamatonta tuorejuustoa

1,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 keltuaista

3/4 dl viskiä

1 dl hyvin vahvaa kahvia

3 dl kuohukermaa

2 valkuaista

Koristeeksi

tuoreita marjoja

Valmistusohje

1. Murskaa keksit. Lisää joukkoon sokeri ja voisula. Peitä irtopohjavuoan pohja (halk. 22 cm) leivinpaperilla. Jos haluat tehdä kerroskakun, käytä 18 cm:n ja 10 cm:n kokoisia vuokia. Painele muruseos vuoan pohjalle. Paista 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

2. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita sähkövatkaimella juustoon sokerit, keltuaiset ja viski. Puserra liivatteet kuiviksi ja liuota ne tulikuumaan kahviin. Anna liivateliuoksen jäähtyä hetki ja lisää se hyvin sekoittaen juustoseokseen.

3. Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen vaahdoiksi. Kääntele vaahdot juustoseokseen. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa neljä tuntia. Irrota kakku vuoasta ja koristele marjoilla.

Irish Coffee -torttu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *