
Glögijuhlien pikkupurtavat
Kutsu ystävät glögille töiden jälkeen. Parhaat glögijuhlien tarjottavat ovat helposti syötäviä ja vikkelästi valmistettavia. Lämmitä glögikutsujen tunnelma kynttilöillä ja iloisella mielellä, mieluummin kuin tiukalla aikataululla ja suorituspaineilla. Poimi tästä herkullisten pikkupurtavien reseptit ja onnistut varmasti.

Suussasulavat juustopallot voi pyöritellä paitsi pistaasipähkinärouheessa myös paahdetuissa pinjansiemenissä, yrttisilpussa tai paahdetussa leipärouheessa.

Erilaiset pehmeät levitteet maistuvat leivän tai patongin kanssa. Voit valmistaa jo muutamaa päivää ennen tapenadea eli oliivitahnaa. Tarjoa sen kanssa paahdettua maalaisleipää.

Yrttipunajuurilevite saa pehmeän makunsa feta-juustosta ja hunajasta.
Maustepähkinät saavat säväyksen chilistä ja paprikasta ja paahtuvat uunissa sillä aikaa, kun valmistelet muita tarjottavia.
Sahramilla maustettu bulgursalaatin valmistus vaatii vähän enemmän aikaa, mutta on sen arvoinen. Viikunat ja graanaattiomenan siemenet tuovat kullankeltaiseen salaattiin itämaista joulun taikaa.

Valkosipulilla, chilillä ja yrteillä maustetut tapaspyörykät tekevät glögitarjoilusta vielä ruokaisamman. Tarjoa pyörykät sherrysalsan kanssa.

Jälkiruokana maistuu jouluinen juustokakku, jonka pohja tehdään piparkakuista. Juustokakku kannattaa valmistaa jo edellisenä iltana, jotta se ehtii hyytyä kunnolla.
Glögireseptejä:
Katso myös
Kotiliesi.fi: Glögi muuntuu moneksi
Kuvat: Kari Hautala, Mirva Kakko, Jorma Marstio ja Norman Ojanen
Leena Kalliokoski
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous