
Neljän aineksen suklaapiirakka, luumu-kermakakku pellillä, lohipiirakka uudella tapaa – joulun ihanimmat leivonnaiset syntyvät vähällä vaivalla
Joulu lähestyy kaikkine kiireineen – onneksi aina ei kaikkea tarvitse tehdä alusta loppuun itse, sillä leivonta onnistuu helposti hyödyntämällä osin valmistuotteita. Silloin voi keskittyä vaikkapa täyttämiseen, koristeluun ja pursottamiseen. Tärkeintä on rento tunnelma ja ihanat, keittiöön leviävät tuoksut – sekä tietysti herkullinen lopputulos.
Helposti isommalle porukalle: luumu-kermakakku pellillä
Tämän luumu-kermakakun salaisuus on pehmeän höttöisessä täytteessä ja rapeassa taikinassa. Taikinana on käytetty valmista pakastelehtitaikinaa. Kun kakun tekee pellille ja leikkaa sen sopiviksi annospaloiksi, saa helposti juhlavan kahvipöydän herkun isommallekin joukolle. Pinnalle sirotellaan tomusokeria.

Luumu-kermakakussa on rapea pinta ja runsas täyte. Taikinan voi hyvin paistaa etukäteen ja kakun koota vasta tarjoilupäivänä.
Kirpeän ja makean ihana liitto: karpalo-kinuski-keksikakku
Karpalo-kinuski-keksikakun pohjan voi tehdä itse tai käyttää valmista, vaaleaa piparkakkutaikinaa. Makean kinuskin ja kirpeiden karpaloiden yhdistelmä on täydellinen. Koristelussa voi käyttää luovuuttaan: kakun pinnalle tulee valmista karamellilevitettä, karpalotäytettä sekä pohjataikinasta muotoiltuja keksejä, joista voi tehdä haluamansa muotoisia.

Joulu maistuu kahvipöydässä. Leivonta on rentoa, jos hyödyntää valmiita pakastetaikinoita. Trendikkään keksikakun pohjat voi tehdä joko itsetehdystä tai pakastetaikinasta.
Suolaisten jouluherkkujen seuraksi: jouluiset bataattisämpylät
Näihin joulusämpylöihin tuo bataatti ihanaa makeutta ja fenkolinsiemenet ja pomeranssikuori mukavaa jouluista mausteisuutta. Bataattisosetta löytyy kaupoista valmiina. Sämpylät voi asetella pellille kranssin muotoon tai irralleen toisistaan.

Makeat ja mausteiset bataattisämpylät maistuvat kaikkien suolaisten jouluherkkujen kanssa. Kokeile vaikka uunissa sulatettua camembert-juustoa sämpylöiden kumppanina.
Helposti neljällä raaka-aineella: suklaamoussepiirakka
Joulu syntyy vaivattomasti: herkkujen leivonta ei juuri helpommaksi voi mennä, kun suklaamoussepiirakka syntyy pelkästään neljällä raaka-aineella. Piirakan valmistusaikakin on vain 20 minuuttia. Muista kuitenkin varata pari tuntia hyytymisaikaa. Ohjeella onnistuu yksi iso piirakka tai kuusi annospiirakkaa. Vaniljajäätelö raikastaa tämän kahvipöydän herkun.

Herkulliset suklaamoussepiirakat jälkiruoaksi tai kahvipöytään syntyvät vain neljästä aineksesta. Tarjoa lisänä vaniljajäätelöä.
Kahvipöydän suolainen herkku: lohi-riisipiirakka Janssonin tapaan
Janssonin lohi-riisipiirakan pohja tehdään valmiista ruisperunataikinasta. Anjovis ja kaprikset antavat perinteiselle lohi-riisipiirakalle uudenlaisen maun. Anjoviksen voi toki halutessaan jättää myös pois.

Anjoviksella höystetty lohi-riisipiirakka on leivottu valmiiseen ruis-perunataikinaan. Tarjoa lohipiirakka lämpimänä tillivoisulan kanssa.
Sinua voisi kiinnostaa myös nämä jutut:

Joulupullan tuoksu luo tunnelman kotiin – ihanimmat pullareseptit joulun odotukseen

Paras taatelikakun ohje haussa? Näistä resepteistä löytyy suosikki jokaiselle

Leivo nämä helpot ja kekseliäät herkut jouluksi: kaneli-suklaapusut, kirsikka-juustokakku ja muut ihanuudet

Helppo suolainen piirakka valmistaikinasta ja muut vikkelästi valmiit herkut – 5 makeaa ja 5 suolaista leivonnaista, jotka valmistuvat vaivatta

Suklaakeksit, jotka katoavat keksipurkista pikavauhtia: appelsiinilla maustetut suklaacookiet, Nutellalla täytetyt suklaasydämet ja muut hurmaavat herkut

Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous