Tässä jouluaaton menussa pääosassa ovat pohjolan maut – kaiken kruunaa ihana piparkakkupavlova
Jouluaaton pöydässä loistavat pohjolan maut. Kalat, sienet, poro ja pavlova on maustettu ja höystetty uusin tavoin, mutta tuttuja joulun perinteitä kunnioittaen. Jouluateria on katettu!
Jouluaaton pöydässä loistavat pohjolan maut. Kalat, sienet, poro ja pavlova on maustettu ja höystetty uusin tavoin, mutta tuttuja joulun perinteitä kunnioittaen. Jouluateria on katettu!
Alkupaloina valkosipuli-persiljamaustettuja silakoita ja graavilohta, jolle makua antavat sitruuna ja piparjuuri. Syksyn sienisaaliista valmistetaan ihana patee, ja jouluinen salaatti raikastaa aterian. Kinkun sijaan nautitaan poronfileetä hehkuviinikastikkeella. Suloiseksi lopuksi herkutellaan piparkakkupavlovalla. Tässä on Annan jouluateria, olkaa hyvät!
Kala-alkupaloina gourmetsilakoita ja sitruunagraavattua lohta
Gourmetsilakat saavat makua valkosipuli-persiljaöljystä, ja ne voi kietaista tarjolle rulliksi. Mäti- ja smetananokareet juhlistavat joulupöydän silakat. Silakoiden kannattaa antaa maustua kylmässä vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.
Raikas sitruunagraavattu lohi saa seurakseen tuoreella piparjuurella maustetun kastikkeen. Tällekin herkulle kannattaa antaa maustumisaikaa jääkaapissa seuraavaan päivään.
Ohjeet: Gourmetsilakat ja sitruunagraavattu piparjuurilohi
Jouluateria: alkupalapöydässä jouluinen salaatti ja sienipatee
Hedelmä-sinihomejuustosalaatti raikastaa jouluaaton juhla-aterian. Siinä maistuvat sinihomejuuston seurana persimonit ja taatelit. Kaiken aateloi maukas kastike.
Sienipateen voi tehdä joko itse kerätyistä metsäsienistä tai herkkusienistä. Sen kanssa nautitaan pikkelöityä punasipulia.
Ohjeet: Sienipatee ja jouluinen hedelmä-sinihomejuustosalaatti
Pääruokana poronfileetä ja hehkuviinikastiketta fondant-perunoiden kera
Poronfilee ja hehkuviinikastike ovat mukavaa vaihtelua jouluaterialle perinteisen kinkun sijaan. Juhlava ruoka sopii tarjottavaksi myös muissa talven juhlissa. Ota fileet huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista – sillä välin ehdit sopivasti valmistaa kastikkeen.
Fondant-perunat ovat herkullinen lisuke poronfileen seuraksi ja sopivat hyvin jouluaterialle. Perunat paistetaan ensin pannulla voisulalla valellen ja kypsennetään lopuksi uunissa kasvis- tai kanaliemessä.
Ohjeet: Poronfilee hehkuviinikastikkeella ja fondant-perunat
Jälkiruoaksi piparkakkupavlovaa
Piparkakkupavlova hurmaa joulupöydän raikkaana jälkiruokana. Sen pohja on maustettu kanelilla ja täyte ihanasti piparkakuilla. Karpalot antavat kakulle mukavaa kirpeyttä. Karpalososeella syntyy kauniita kiehkuroita päälle tulevaan kermavaahtoon. Pohjan voi hyvin tehdä jo pari päivää etukäteen ja täyttää vasta juuri ennen tarjoamista.
Ohje: Piparkakkupavlova
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous