Joulun paras jälkiruoka? suklaa-nutellatrifle
Onko tässä joulun paras jälkiruoka?
Joulu

Joulun paras jälkiruoka – katso ihanat ohjeet

Joulun jälkiruoka päättää suloisesti aterian. Tuhtien ruokien jälkeen suu halajaa jotain makeaa. Kaipasitpa jouluterian jälkiruoaksi sitten jotain kevyttä ja raikasta tai suussasulavan suklaista syötävää, näiden uskomattomien herkkujen joukosta löydät suosikkisi.
Teksti: Hanna Kuusisalo ja Leena Kalliokoski Kuvat: Otavamedia

Joulun jälkiruoka jättää parhaimmillaan suun hymyyn. Keräsimme tarjolle perinteisiä joulun jälkkäreitä ja niitä, joissa on ripaus jotain uutta. Katso ohjeet joulupöydän parhaisiin jälkiruokiin.

Joulun jälkiruoka – suussa sulavat jäädykkeet

Jäädyke on sopii hyvin jouluaterian loppuun, koska sen voi tehdä valmiiksi jo etukäteen ennen tarjoilua.

Mantelilikööri tuo krokanttijäädykkeeseen upean makuvivahteen, jota raikastavat vadelmat.

Piparkakuilla maustettu jäädyke on jouluaterialle täydellisen sopiva lopetus myös kokin kannalta. Piparkakkujäädyke on helppo valmistaa ennalta pakastimeen ja ottaa sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Sulatus kannattaa tehdä jääkaapissa, jolloin jäädykkeen rakenne pehmenee tasaisesti.

Joulun jälkiruoka maistuu suklaalle

Suklaamousse on joulun jälkiruokien hienostunut klassikko. Kourallisesta raaka-aineita valmistuva Dajm-mousse maistuu suklaan ystäville. Voit valmistaa suklaamoussen joko valko- tai maitosuklaasta.

Purkillinen joulun unelmajälkkäriä sisältää suklaa-Nutellakastiketta, jogurtti-kermavaahtoa, keksejä ja granaattiomenansiemeniä. Suklaa-Nutellatrifle on joulun takuuvarma hitti!

Hedelmät piristävät joulun jälkiruokia

Joulun raikkain jälkiruoka syntyy sesongin parhaista hedelmistä.

Hunajavoissa paahdetut kauden hedelmät voi maustaa jouluiseksi kanelilla ja tarjota vaniljajäätelön kanssa.

Viinissä, glögissä tai marjamehussa keitetyt päärynät ovat kepeitä, helppotekoisia ja mehukkaista jälkiruokia. keitetyn päärynän voi tarjota kermavaahdon, suklaakastikkeen tai sinihomejuuston kanssa.

Hedelmäsalaatti kuuluu joulupöydän klassikko. Marinoi hedelmät vaihteeksi sitruunnamehulla ja hunajalla, mausta kardemummalla ja saat salaattiin uutta makua.

Kiisseleitä perinteisesti ja uusin kujein

Kuuluuko sekahedelmäsoppa tai luumukiisseli jouluusi? Toiset kaipaavat perinteisiä joulun makuja, toiset jotain uutta. Mummolasta tutun kiisselin voi luoda omanlaiseksi vaihtamalla sekahedelmät marjoihin tai sitruksiin ja kermavaahdon masacarponevaahtoon.  Viritä vanhaa ohjetta tai kokeile kokonaan uutta.

Raikas  ja herkullisen värinen vaihtoehto jouluaterian päätteeksi on sitruskiisseli? Mascarpone-marenkikerma aateloi appelsiini-sitruunakiisselin juhlajälkiruoaksi.

Joulun jälkiruoat annosmaljoissa

Annosmaljoissa tarjoiltu jälkiruoka on juhlava ja sopii hyvin pienen joukon vaihtoehdoksi. Rakenna jälkiruokamaljaan juustokakku, trifle tai pannacotta.

Artikkelia on muokattu ja siihen on lisätty jälkiruokavinkkejä 27.10.2022

X