parhaat suklaakakut: suklaatiramisu
Tiramisun suklainen versio saa sukat pyörimään jaloissa.
Leivonta

Joulun parhaat suklaakakut

Suklaakakku hurmaa joulupöydässä. Katso ohjeet klassikoista yllätyksellisiin ja eksoottisiin. Nämä jouluiset suklaakakut suorastaan sulavat suuhun.
Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Otavamedia

Joulun parhaat suklaakakut hakusessa?  Sacher, suklaajuustokakku, tryffelikakku vai jotain uutta? Kokosimme yhteen parhaat jouluiset suklaakakut, jotka vievät kielen. Näistä löydät taatusti suosikkisi.

Suklaatäytekakut ovat kestosuosikkeja

Monelle joulun parhaat suklaakakut ovat täytekakkuja. Eikä ihme, sillä mehevät suklaatäytekakut hurmaavat maukkailla täytteillään ja kostealla rakenteella. Täytteitä vaihtamalla saat kakusta aina uudenlaisen version.

Suklaa-tryffelikakku maustetaan kahvilla ja konjakilla ja täytetään tummalla suklaalla, rahkalla ja kermalla.

Suklaa-kirsikkakakun voi kostuttaa esimerkiksi granaattiomenamehun ja kirsikkaviinin yhdistelmällä. Pohjassa maistuu tuhdisti tumma suklaa ja väliin sujautetaan kermavaahtoa ja kirsikkahilloa.

Kiireisen leipurin unelma on suklaa-hapankermakakku. Se tehdään valmiista kuivakakusta, kostuttamalla, täyttämällä ja kuorruttamalla.

Joulun suklaakakku yllättää uudella twistillä

Kaipaatko jouluiseen suklaakakkuun jotain uutta? Suklaata vai salmiakkia? Suklaa-punajuuri-salmiakkikakussa yhdistyvät nämä molemmat suosikkimaut. Punajuuri tuo mehevyyttä ja salmiakki sopivaa terävyyttä.

Kuorrutettu suklaakakku on oikea tuhannen ja yhden yön herkku. Sen voi koristella joulujuhlan kunniaksi yltäkylläisesti.

Suklaajuustokakut sulavat suuhun

Säväytä tuttu juustokakku joulun kunniaksi suklaalla. Lempisuklaa tuo kakkuun juuri toivotun maun, kokeile minttusuklaanystävän Pätkis-juustokakkua tai iki-ihanaa Daim-suklaalla säväytettyä suklaa-juustokakkua.

Suussasulavan mustaherukka-suklaajuustokakun pohja tehdään Digestive-kekseistä.

Joulun parhaat suklaakakut maailmalta

Ranskalaiset suklaakakut tunnetaan tuhdista tumman suklaan mausta. Gâteau Marcel on helppotekoinen suklaakakku, jonka voi mainiosti tehdä etukäteen ja pakastaa.

Jouluhalko (ranskaksi Bûche de Noël) on perinteinen ranskalainen jälkiruoka. Jouluhalko leivotaan kuten kääretorttu. Kääretortun palasilla voi tehdä halkoon kohoumia oksankohdiksi. Lopuksi halko kuorrutetaan ja pinta viimeistellään vetämällä kuorrutukseen uria vaikkapa haarukalla.

Itävaltalaisen Sacher-kakun tyyppinen appelsiini-suklaakakku pitää tehdä niin ajoissa, että se ehtii kunnolla tekeytyä myös valmiina.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään maailman paras tiramisu Henri Alénin tapaan

 

 

X