
Hurmaa jouluvieraat lumihiutaleilla, ruusuilla, hyrrillä ja enkeleillä – näin taitellaan joulun ihanimmat tortut
Joulutorttujen taittelu on viime vuosien aikana ottanut uutta tuulta allensa. Hurmaa jouluvieraasi perinteisten tähtitorttujen sijaan joulutortun uusilla muodoilla.
Joulutorttu voi olla muutakin kuin perinteinen tähti. Onko suosikkisi kukka, ruusu, hyrrä, enkeli vai lumihiutale?
Joulutorttujen taittelu on viime vuosien aikana ottanut uutta tuulta allensa. Hurmaa jouluvieraasi perinteisten tähtitorttujen sijaan joulutortun uusilla muodoilla.
Joulutorttujen taittelu on hauskaa pientä näpertelyä. Ota haltuun joulutorttujen kauneimmat muodot ja hurmaa vieraasi joulun ajan kahvipöydässä. Tässä erilaisia joulutorttumalleja ideoiksi ja inspiraatioksi.
Perinteinen tähti on pitkään ollut joulutorttujen suosituin malli. Uudet tuulet ovatkin nyt napanneet joulutortun käsittelyyn, ja erilaisia joulutorttumalleja on kehitelty lukuisia erilaisia. Viime vuosina trendinä on ollut taitella joulutortut tähden sijaan esimerkiksi lumihiutaleeksi, hyrräksi tai enkeliksi. Joulutorttu taipuu moneen muotoon, kun laittaa mielikuvituksen liikkeelle.
Joulutorttujen taittelu: joulutorttukukka
Leikkaa neliönmuotoisen taikinanpalan jokaiseen kulmaan kulman muotoinen viilto noin sentin päähän reunasta.
Käännä jokainen kulma keskelle.
Lisää päälle torttutäyte.
Joulutorttujen taittelu: joulutortturuusu
Leikkaa neliönmuotoisen taikinapalan kahteen vastakkaiseen nurkkaan kulman muotoiset viillot.
Nosta uloimmat kulmat keskelle ja paina tiukasti kiinni.
Lisää päälle torttutäyte.
Joulutortun taittelu: enkelijoulutorttu
Leikkaa neliönmuotoisen taikinanpalan kulmista viillot keskustaa kohti, aivan kuin olisit tekemässä perinteistä tähtitorttua.
Taittele yläosan sakarat keskelle yhteen pääksi. Sakarat jäävät siiviksi.
Taita alaosan sakarat keskelle yhteen niin, että enkelille jää hame.
Lisää päälle torttutäyte.
Joulutorttujen taittelu: joulutorttuhyrrä
Tee neliönmuotoisen taikinanpalan jokaiseen kulmaan viilto, joka ylettyy puoleen väliin.
Nipistä soirot yhteen keskelle.
Lisää päälle torttutäyte.
Joulutortun taittelu: joulutorttulumihiutale
Lisää neliönmallisen taikinanpalan keskelle torttutäyte.
Taita jokainen kulma keskelle ja nipistä ne yhteen.
Nipistä vielä avonaiset sivut yhteen.
Käännä nyytti ympäri ja paina kevyesti taikinaa päältä niin, että se vähän litistyy. Leikkaa nyyttiin kahdeksan viiltoa.
Nipistä viiltojen päät sormilla lumihiutaleen sakaroiksi. Paina keskeltä sormella hieman kuopalle.
Vaihtelua joulutorttuun myös täytteillä
Joulutorttujen taittelu on yksi tapa tuoda leivonnaisiin vaihtelua, mutta uusien joulutorttumallien lisäksi uutta jujua saa myös erilaisilla täytteillä.
Perinteisillä luumumarmeladilla täytetyillä joulutortuilla on herkuteltu Suomessa jo 1800-luvun loppupuolelta lähtien. Se ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto tortun täytteeksi. Joulutortun voi lastata vaikka omenamarmeladia ja valkosuklaata tai itse tehtyä aprikoosihilloa.
Lue lisää: Parhaat joulutortut – näiden 6 ohjeen avulla valmistat sekä perinteiset että trendikkäät tortut
Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä jutut
Katso myös Kotiliesi.fi: Suolaiset tortut – 10 herkullista täytettä suolaisiin joulutorttuihin
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous