Nyt kinkku sulamaan
Jos nappaat kinkun joulupöytään kaupan pakastealtaasta, nyt on hyvä hetki miettiä, milloin sen sulatus on syytä aloittaa.
Jäinen kinkku sulatetaan hitaasti jääkaapissa tai kylmiössä. Iso pakastekinkku kannattaa hankkia hyvissä ajoin, koska sulattamiseen kuluu aikaa. Kun kinkku on sulanut, ota se ajoissa ennen paistamista huoneenlämpöön. Ihannetilanne on, jos kinkun sisälämpötila on noin +10 astetta uuniin laitettaessa. Lämpötila on helpointa tarkistaa digitaalisella paistolämpömittarilla. Laita paistolämpömittari heti jääkaappikylmään kinkkuun huoneenlämpöön nostettaessa.
Kinkun sulatusaikoja
- Iso kinkku (noin 10 kg) sulaa 3 – 5 vuorokaudessa
- Keskikokoinen (noin 6 kg) 2 – 3 vuorokaudessa
- Kinkkurulla 1 – 2 vuorokaudessa.
Helpotusta kinkun hankintaan: Kotilieden kinkkulaskuri auttaa valitsemaan oikeankokoisen joulupaistin.
Kinkunpaistotapoja on yhtä monta kuin paistajia. Nappaa ohjeet, joiden avulla onnistut, vaikka paistaisit kinkun ensimmäistä kertaa. Katso myös Kotiliesi.fi:n sivuilta videolta kuinka Suomen Kokkimaajoukkeen Kasper Salomäki maustaa kinkun uudella tavoin.
Kuva: Colourbox
Leena Kalliokoski
Kommentit
Hei iNdo,
olet aivan oikeassa, kiitos tarkkaavaisuudestasi. Oikea nimi on tosiaan Kasper Salomäki. Se on nyt korjattu myös juttuun.
Terveisin,
Emmi Ruoka.fi:n toimituksesta
Kommentit
Kokin sukunimi väärin.
Hei iNdo,
olet aivan oikeassa, kiitos tarkkaavaisuudestasi. Oikea nimi on tosiaan Kasper Salomäki. Se on nyt korjattu myös juttuun.
Terveisin,
Emmi Ruoka.fi:n toimituksesta
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous