
Pikkujoulujen parhaat jälkiruoat: 12 x helppo pikkujouluherkku
Haluatko loihtia pikkujouluihin herkullisen mutta helposti valmistuvan jälkiruoan? Listasimme 12 pikkujouluihin sopivaa, ihanan makuista jälkiruokaa, jotka valmistuvat käden käänteessä.
Pikkujoulujen jälkiruoat näyttävät ja maistuvat joululta.
Haluatko loihtia pikkujouluihin herkullisen mutta helposti valmistuvan jälkiruoan? Listasimme 12 pikkujouluihin sopivaa, ihanan makuista jälkiruokaa, jotka valmistuvat käden käänteessä.
Pikkujoulujen tarjoilut on ihana päättää herkulliseen jälkiruokaan. Maistuva jälkiruoka voi syntyä myös vaivattomasti ja helposti.
Listasimme 12 yksinkertaista mutta maukasta pikkujoulujen jälkiruokaa.
Karpalo-valkosuklaamousse
Karpalo-valkosuklaamoussessa on happaman ja makean yhdistelmä, joka toimii aina.
Valmistusaika: yli 2 h | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4
Karpalo-valkosuklaamousse:
Ainekset
100 g valkosuklaata
1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
1 rkl kuivattua karpalojauhetta
2 rkl sokeria
(muutama tippa punaista elintarvikeväriä)
Lisäksi:
pakastekarpaloita
karpalojauhetta
Valmistusohje
1. Paloittele valkosuklaa. Kuumenna kattilassa kerma kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään. Nosta muutama ruokalusikallinen kermasta pikku kulhoon ja liota joukkoon karpalojauhe.
2. Lisää karpaloseos kattilaan paloitellun valkosuklaan ja sokerin kanssa. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna seoksen jäähtyä kunnolla jääkaapissa vähintään noin neljän tunnin ajan tai yön yli.
3. Vaahdota kermaseos. Pursota tai nostele mousse tarjoilumaljoihin. Koristele puolisulaneilla karpaloilla ja karpalojauheella.
Helpot omenaviinerit
Helppotekoiset omenaviinerit syntyvät valmiista voitaikinasta ja maistuvat glögin kanssa.
Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 6
Helpot omenaviinerit:
Ainekset
2 valmiiksi kaulittua lehtitaikinalevyä
1 keltuainen
100 g mantelimassaa
1 rkl munanvalkuaista
2 kotimaista omenaa
sokeria
kanelia
Koristeeksi:
1 dl tomusokeria
tilkka sitruunamehua
(elintarvikeväriä)
Valmistusohje
1. Sulata levyt ja kauli hieman ohuemmiksi. Leikkaa levyt neljäksi yhtä suureksi neliöksi. Tai ota taikinasta lasilla pyöreitä pohjia. Leikkaa pohjiin melkein pohjaan asti ulottuvat reunukset noin puolen sentin päähän reunasta.
2. Raasta mantelimassa ja lisää sen sekaan noin lusikallinen munanvalkuaista. Jaa massa pohjille ja litistä lusikalla. Leikkaa omenat kuorineen ohuiksi lohkoiksi. Pane omenalohkot pohjien päälle viuhkaksi. Sipaise omenat voisulalla ja ripottele päälle sokeria ja kanelia.
3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12–15 minuuttia. Tee tomusokerista ja sitruunamehusta notkea kuorrute ja valuta sitä lusikallusikalla leivonnaisten päälle.
Kaneli-karpalopiirakka
Helppo, nopea ja mehevä kaneli-karpalopiirakka valmistuu alle tunnissa. Voit tarjoilla sen myös lämpimänä vaniljajäätelön kera.
Valmistusaika: 30–60 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 8
Kaneli-karpalopiirakka:
Ainekset
Pohja:
1,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2,5 tl leivinjauhetta
125 g voita sulatettuna
2 dl kermaa
Pinnalle:
200 g pakastekarpaloita sulatettuina ja valutettuina
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl kanelia
0,5 tl neilikkaa
Koristeluun:
Tomusokeria
Suklaisia nonparelleja tai suklaarouhetta
Valmistusohje
1. Sekoita piirakkapohjaa varten kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon sulatettu voi ja kerma hyvin vatkaten.
2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun keskikokoiseen uuni- tai piirakkavuokaan.
3. Sekoita karpaloiden joukkoon sokerit ja mausteet ja ripottele ne taikinan pinnalle. Paista kaneli-karpalopiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
4. Koristele jäähtynyt kaneli-karpalopiirakka tomusokerilla ja suklaarouheella.
Pot de crème -suklaajälkiruoka
Suklaapotti, Pot de crème, on näppärä suklaajälkiruoka, jonka voi valmistaa hyvissä ajoin suurellekin joukolle. Rapeat kauralastut maistuvat lisänä.
Valmistusaika: 30–60 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4
Pot de crème -suklaajälkiruoka:
Ainekset
75 g tummaa suklaata (72 %)
45 g sokeria (1/2 dl)
3 dl maitoa
1 muna
1 keltuainen
Lisäksi: kauralastuja
Kauralastut:
1 1/4 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl vehnäjauhoja
75 g suolatonta voita
2 rkl maitoa
2 rkl siirappia
Valmistusohje
1. Hienonna suklaa.
2. Kiehauta sokeri ja maito. Lisää joukkoon hienonnettu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä.
3. Sekoita joukkoon muna ja keltuainen. Siivilöi.
4. Annostele seos uuninkestäviin pieniin vuokiin ja kypsennä niitä 100-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Valvo, ettei seos ala kiehua kypsentämisen aikana.
5. Tarjoile jäähtynyt pot de crème kauralastujen kanssa.
Viinisuositus: Ruby-portviini, esimerkiksi Old Invalid, maistuu tämän potin kanssa.
Kauralastut:
1. Jauha kuivat aineet teholeikkurissa sileäksi jauhoksi. Lisää joukkoon voi, maito ja siirappi.
2. Levitä taikina uuninkestävälle silikonimatolle tai leivinpaperille ohueksi kerrokseksi ja paista 180-asteisessa uunissa, kunnes se on kauniin ruskea, noin 5 minuuttia.
3. Anna jäähtyä hieman ja leikkaa suikaleiksi.
Raaka suklaamousse
Raakakeittiöstä löytyvät keinot myös herkutteluun. Raakakaakaojauheesta ja avokadosta syntyy herkullinen suklaamousse.
Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Tosi helppo | Annosmäärä: 2
Raaka suklaamousse:
Ainekset
1 iso kypsä avokado
1 kypsä banaani
2 rkl raakakaakaojauhetta
1–2 rkl agavesiirappia
Valmistusohje
1. Halkaise avokado ja poista kivi. Lusikoi hedelmälihat monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Lisää joukkoon banaani ja raakakaakaojauhe.
2. Aja seos kuohkeaksi vaahdoksi. Makeuta suklaamousse agavesiirapilla.
Vinkki: Lisää moussen joukkoon ripaus chiliä potkua antamaan.
Kevyt ja helppo luumurahka
Luumurahka on joulun nopea ja helppo jälkiruoka. Luumurahkassa on energiaakin vain 170 kcal/annos.
Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4
Kevyt ja helppo luumurahka:
Ainekset
250 g maitorahkaa (rasvaa 0,4 %)
1,5 dl luumusosetta
1 dl vispikermaa (rasvaa ±8 %)
1 dl maustamatonta jogurttia (rasvaa 2 %)
2 rkl hunajaa tai fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Sekoita maitorahka ja luumusose keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahto varovasti nostelemalla luumurahkan joukkoon.
2. Mausta seos tarvittaessa sokerilla ja vaniljasokerilla.
Karamellisoidut omenat hunajan ja sinihomejuuston kera
Voissa ja hunajassa paistetut omenat ja sinihomejuusto ovat taivaallisen hyvää.
Valmistusaika: Yli 60 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4
Karamellisoidut omenat hunajan ja sinihomejuuston kera:
Ainekset
4 pientä omenaa
2 rkl voita
1 rkl hunajaa
80 g sinihomejuustoa
4 rkl paahdettuja hasselpähkinöitä
Valmistusohje
1. Pese omenat ja halkaise ne pituussuunnassa. Koverra siemenkotaa pois esimerkiksi teelusikalla.
2. Kuumenna voi paistinpannulla ja lisää hunaja ja anna seoksen poreilla hieman. Lisää omenat ja paista niitä voi-hunajaseoksessa pari minuuttia keskilämmöllä välillä käännellen. Omenat saavat pehmentyä mukavasti.
3. Nosta omenapuolikkaat lautasille ja murenna päälle sinihomejuustoa.
4. Viimeistele hieman rouhituilla paahdetuilla hasselpähkinöillä.
Piparikuorrutetut viikunapallot
Piparkakkujauheella kuorrutettujen makeisten sisältä paljastuu täyteläinen viikuna-mantelisydän. Täydellinen jouluherkku!
Valmistusaika: Yli 60 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 30
Piparikuorrutetut viikunapallot:
Ainekset
200 g kuivattua pehmeää viikunaa
150 g mantelimassaa
3 rkl kaakaojauhetta
1 rkl konjakkia (tai muutama tippa rommi-aromia)
Pinnalle:
3–4 piparkakkua
Valmistusohje
1. Jauha piparkakut ensin tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi. Kaada piparkakkujauhe lautaselle.
2. Aja viikunat ja mantelimassa tehosekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää kaakao ja konjakki ja pyöräytä ainekset sekaisin.
3. Pyörittele noin ruokalusikallinen seosta käsien välissä palloiksi. Kierittele piparkakkujauheessa. Säilytä kylmässä.
Taatelipallot
Astetta terveellisemmät joulumakeiset syntyvät taateleistä ja maapähkinävoista.
Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo
Taatelipallot:
Ainekset
200 g taateleita
40 g kuorittuja manteleita
100 g maapähkinävoita
1 rkl kaakaojauhetta
1-2 rkl hunajaa
Valmistusohje
1. Pane ainekset monitoimikoneeseen ja jauha sileäksi.
2. Pyörittele massa palloiksi ja kääntele kaakaojauheessa. Säilytä jääkaapissa.
Nopeat piparminttu-rosmariinisuklaat
Söpöt suklaanapit ovat todella helpot ja nopeat valmistaa. Voit lisätä pinnalle rosmariinin ja piaprmintun lisäksi myös pienen ripauksen sormisuolaa.
Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 30
Nopeat piparminttu-rosmariinisuklaat:
Ainekset
250 g tummaa suklaata
muutama tippa minttuesanssia
½ dl piparminttukaramellirouhetta
2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
Valmistusohje
1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Mausta suklaa minttuesanssilla.
2. Valuta suklaasta pieniä lätäköitä leivinpaperin päälle, ja ripottele pinnalle piparminttukaramellirouhetta
sekä rosmariinia.
3. Anna kovettua jääkaapissa.
4. Säilytä tiiviissä purkissa tai astiassa viileässä.
Chèvrepiparit
Suolaisen makeat chèvrepiparit maistuvat jälkiruokaviinin kanssa. Hunaja ja pähkinät kruunaavat herkullisen kokonaisuuden.
Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo
Chèvrepiparit:
Ainekset
2 Verneri-vuohenjuustoa
Saksan- ja pistaasipähkinöitä
Juoksevaa hunajaa
Piparkakkuja
Valmistusohje
1. Leikkaa vuohenjuustot parin sentin viipaleiksi. Hyvä vinkki on pakastaa vuohenjuustot ennen leikkaamista, jolloin ne pysyvät paremmin koossa grillaamisen aikana.
2. Valuta juustoviipaleiden päälle vähän juoksevaa hunajaa ja grillaa viipaleita pari minuuttia grillivastuksen alla.
3. Nosta viipaleet piparkakkujen päälle ja ripottele pinnalle rouhittuja pähkinöitä.
Viikuna-mustaherukkahilloketta ja juustoja
Omatekoinen viikuna-mustaherukkahilloke kruunaa joulun juustotarjoilun ja sopii hyvin myös uudenvuoden yöpalaksi. Tällä reseptillä valmistat noin 4 dl viikuna-mustaherukkahilloketta.
Valmistusaika: 30–60 min | Vaikeustaso: Helppo
Viikuna-mustaherukkahilloketta ja juustoja:
Ainekset
200 g viikunoita hienonnettuna
200 g pakastemustaherukoita
0.5 dl vettä
1 dl intiaanisokeria
ripaus suolaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 vaniljatanko halkaistuna
Lisäksi:
juustoja ja pipareita
Valmistusohje
1. Mittaa kattilaan viikunat, mustaherukat, vesi, intiaanisokeri, suola, balsamiviinietikka ja vaniljatanko.
2. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoitellen. Nosta kattila liedeltä ja anna hillokkeen jäähtyä.
3. Ota juustot hyvissä ajoin huoneenlämpöön lämpenemään, suurin piirtein 1–1,5 tuntia ennen tarjoilua.
4. Asettele juustot kauniisti vadille ja tarjoile niiden kanssa erilaisia keksejä, pipareita ja viikuna- mustaherukkahilloketta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous