Joulu

Riisipuuro x 5

Teksti: Anna.fi

Kaipaatko vaihtelua joulun riisipuuroon? Miltä maistuisi riisismoothie? Riisipuuro taipuu täysin uudenlaiseksi vaikkapa intialaisten mausteiden avulla tai siitä voi loihtia leivonnaisia. Lue riisipuuron tuunausvinkit.

riisipuuro

Perinteinen riisipuuro keitetään riisin, maidon, veden ja voin voimin. Mutta kannattaa kokeilla ihan uudenlaisia mausteita.

– Riisipuuron voi maustaa intialaiseen tyyliin kardemummalla ja sahramilla, tai rouhituilla pistaasipähkinöillä ja rusinoilla. Puuron voi nauttia joko gheen eli kirkastetun voin tai kookosöljyn kera, neuvoo ravitsemusasiantuntija Hanna Skyttä.

– Puuron voi myös keittää vaikkapa kookosmaitoon, ja joukkoon voi lisätä kookoshiutaleita, eksoottisia mangoviipaleita tai kotimaisia marjoja.

Jos riisipuurosta haluaa luopua kokonaan, sen tilalle voi valmistaa maukkaita pannareita tai herkullisen smoothien jouluaaton aamiaiseksi.

Tuunattuja riisipuuroreseptejä:

Riisi-banaanipannarit sopivat jouluaattona aamiaispöytään riisipuuron tilalle.  Sekaan voi pilkkoa jouluisia kuivahedelmiä, kuten luumuja, viikunoita tai taateleita tai näistä tehtyä sosetta.

Arancini di riso eli italialaiset friteeratut parmesaani-riisipyörykät saavat kauniin värinsä sahramista. Ohjeesta riittää 10-14 pyörykkään.

Joulupöydän jälkiruoan kruunaa kuninkaallisesti – riisipuuro uudessa muodossaan – Ruususen riisiherkku.

Riisijälkiruoka puolukkasurvoksen kanssa sopii myös joulun jälkiruokapöytään.

Luomuriisiä Italiasta puuroriisi luomu

Urtekram Puuroriisi, hinta noin 2,30 €. Saatavuus: Prismat, isoimmat S-marketit, laajan valikoiman K-kaupat sekä Stockmann.

Ainesosat: Kiillotettu lyhytjyväinen luomuriisi Italiasta

 

 

Lähde: Deski.fi

Kuvat: Colourbox ja Urtekram

X