Juhlat

6 herkullista voileipäkakkua – näillä kakuilla hurmaat vieraasi

Teksti: Anna.fi

Voileipäkakku on juhlien noutopöytien ehdoton klassikko. Meheviä kakkuja voi muunnella loputtomasti moneen eri makuun sopivaksi. Poimi tästä herkullisten voileipäkakkujen ohjeet ja ihastuta juhlavieraasi.

Voileipäkakku kannattaa tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana. Näin täytteen maut ehtivät kunnolla tiivistyä. Itse juhlapäivälle jää vain kakun koristelu. Katso myös myös vinkit juhlien noutopöydän suunnitteluun ja tarkista paljonko juhlaherkkuja kannattaa asettaa tarjolle.

Maukas Italialainen voileipäkakku valmistuu poikkeuksellisesti hiivaleipää käyttäen. Parmankinkku, mozzarella ja aurinkokuivatut tomaatit ovat italialaista makumaailmaa parhaimmillaan. Tämä kakku onkin mukavaa vaihtelua perinteisen kinkku-voileipäkakun ystäville.

Keväisen raikas juustoinen voileipäkakku saa makunsa maukkaasta ruisleivästä, kasviksista ja juustoista. Tämä kakku sopii hyvin kasvissyöjille, mutta halutessaan kakkuun voi laittaa mukaan keittokinkkua tai vaikka savuporoa.

Kurkku-voileipäkakun hieman erilainen pohja valmistuu monitoimikoneessa jauhetun ruisleivän, liemen ja kevytlevitteen seoksesta. Täytteessä maistuu kurkku, maustekurkku ja yrtit. Koko komeuden kruunaa ohuen ohuet broileri- tai kalkkunaleikkeet.

Lohivoileipäkakku saa nimensä mukaisesti makunsa ja kauniin värinsä lohesta. Koristele kakku lohiruusukkeilla, katkaravuilla ja tillin oksilla.

Elegantti hyydytetty rapupiiras on hienostuneempi versio perinteisestä voileipäkakusta. Saaristolaisleipä, ravunpyrstöt, punasipuli ja ranskankerma yhdessä luovat upean makunautinnon.

Katkarapu-avokadohyydykekakku tarjoillaan raikkaalla salaattipedillä. Pehmeän makuisille avokadolle ja katkaravuille antaa sopivaa potkua päälle raastettava piparjuuri. Koristele kakku runsaasti mädillä ja tillillä.

Koonnut: Johanna Nikama
Kuvat: SKOY

X