Joulu

7 salaattia keventämään joulupöytää

Nappaa tästä herkullisia ideoita joulupöydän salaatteihin. Katso seitsemän salaattireseptiä.
15.12.2015 Teksti: Leena Kalliokoski

 

punakaalisalaatti

Punakaalista, viikunoista ja saksanpähkinöistä valmistuu upea salaatti joulupöytään. Yhdestä isosta punakaalikerästä syntyy sekä salaatti jouluaatoksi, että haudutettua punakaalia seuraavan päivän kinkkuaterialle.

paahdettu papu-pinaattisalaatti

Paahtopaistin kanssa tarjottavaksi sopii paahdettu papu-pinaattisalaatti.  Sen voi valmistaa helposti pannulla.

Viikunasalaatti

Viikunasalaatti on joulupöydän kaunotar. Se tehdään erivärisistä salaateista, viikunoista, avokadosta ja pekaanipähkinöistä.

rucolarypalesalaatti

Tämän Teresa Välimäen rucola-viinirypälesalaatin juju on kuohkea avokado-­vuohen­juusto­kastike.

Poro-karpalosalaatti

Jouluaterian alkupalaksikin sopii tämä herkullinen salaatti. Poro-karpalosalaatti valmistetaan poron kylmäsavupaistista, erilaisista salaateista, kasviksista. Runsas salaatti maustetaan sinihomejuustolla sekä karpaloista tehdyllä kastikkeella.

jouluinen coleslaw

Coleslaw on alun perin amerikkalainen kaalisalaatti. Se sopii hyvin erilaisten liharuokien lisukkeeksi. Kaalin lisäksi coleslaw sisältää usein raastettua porkkanaa. Salaatinkastike on yleensä majoneesipohjainen. Tässä reseptissä kaalisalaatti saa jouluisen sävyn rouhituista saksanpähkinöistä ja granaattiomenan siemenistä.

Kisir

Bulgur on vehnästä valmistettuja suurimoita. Bulguria syödään erityisesti Lähi-idän keittiössä, mutta on bulgur  levinnyt
laajalti länteenkin. Turkkilainen Kisir eli bulgursalaatti on ruokaisa ja mukavan raikas. Se sopii hyvin myös kasvisruokavaliota noudattavan jouluherkuksi. Jogurttiraita ja granaattiomenan siemenet tekevät siitä juhlavan.

Koonnut: Leena Kalliokoski

Kuvat: Otavamedia

Katso myös:

appelsiinisalaattia

Salaatti x 7

Pippurimylly-blogin kurpitsasalaatti

Kasvissyöjän joulumenu

Kotiliesi.fi: Kasvissyöjän runsas joulumenu

Lue myös

Suosittelemme