Ruoka

Anni Hautalan resepti: voileipäkakku lohi- ja katkaraputäytteellä on kesäjuhlien herkullisin suolainen tarjottava

Anni Hautalan voileipäkakku on juhlien hurmaaja, sillä nyt ei pihistellä täytteissä: voit yhdistää samaan voileipäkakkuun sekä kylmäsavulohta että katkarapuja. Katso resepti!

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Niclas Mäkelä, Annin Ruokakirja 2

Anni Hautalan voileipäkakku hurmaa merellisellä ja runsaalla täytteellään.

Anni Hautalan voileipäkakku on juhlien hurmaaja, sillä nyt ei pihistellä täytteissä: voit yhdistää samaan voileipäkakkuun sekä kylmäsavulohta että katkarapuja. Katso resepti!

Juontaja Anni Hautalan merellinen voileipäkakku sopii loistavasti juhlapöytään tai isompiin illanistujaisiin.

”Vaihtamalla esimerkiksi suolakurkun paprikaan, chilituorejuuston ruohosipulituorejuustoon ja lohen kinkkuun, saat helposti toisen täytteen”,  Anni Hautala kuvailee Annin ruokakirja 2 -teoksessaan.

Anni vinkkaa, että voit myös kokeilla täytteinä suolalihaa ja mustaherukkahilloa.

Anni Hautalan voileipäkakku n. 8–10 hengelle

Anni Hautalan voileipäkakkureseptin vaihtoehtoina ovat katkarapu- ja kylmäsavulohitäytteet, jotka voi halutessaan laittaa molemmat myös samaan kakkuun, eri kerroksiin. Valmista voileipäkakku edellisenä päivänä, jotta saat maukkaimman lopputuloksen.

Anni Hautalan merellinen voileipäkakku -resepti.
Anni Hautalan voileipäkakkuun voi laittaa sekä kylmäsavulohta että katkarapuja.

Ainekset

  • 2 vuokaleipää viipaloituina
  • 500 g paahtoleipää (valitse neliönmallinen)
  • 2–3 dl kasvislientä

Katkaraputäyte:

  • 180 g pakastekatkarapuja
  • 1 dl chilimajoneesia
  • 1 dl ranskankermaa
  • tilliä
  • ½ sipuli
  • ½ (luomu)sitruuna

Lohitäyte:

  • 150 g kylmäsavulohta
  • 200 g chilituorejuustoa
  • 1 suolakurkku
  • 1 dl ranskankermaa

Kuorrutus:

  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g ruohosipulilla maustettua
  • tuorejuustoa

Koristeluun:

  • sitruunaa
  • keitettyjä kananmunia
  • kylmäsavulohta
  • katkarapuja
  • kurkkua
  • suolakurkkua
  • tilliä

Valmistusohje

1. Aloita valmistamalla kasvisliemi pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Valmista sitten täytteet. Pilko sipuli ja suolakurkku, lohi ja tilli. Pese sitruuna ja raasta hieman kuorta kulhoon. Purista muutaman ruokalusikallisen verran sitruunamehua kulhoon.

3. Sulata katkaravut ja lisää kulhoon. Lisää loputkin katkaraputäytteen ainekset kulhoon ja sekoita. Sekoita lohitäytteen ainekset toisessa kulhossa.

4. Leikkaa leivistä reunat pois. Asettele ensin yksi kerros tummaa leipää haluamasi kakun muotoon, esimerkiksi irtokakkupohjavuokaan tai ihan vain kelmun päälle. Kostuta pohja kasvisliemellä ja lisää jompaakumpaa täytettä. Lado päälle vaalea leipäkerros, kostuta ja laita toista täytettä päälle. Toista koko homma kertaalleen niin, että saat päällimmäiseksi vaaleaa leipää.

5. Vedä kelmu kakun ympäri, laita tarvittaessa esimerkiksi leikkuulauta tai jokin astia päälle painoksi ja nosta jääkaappiin yön yli tai ainakin muutamaksi tunniksi.

Kuorrute ja koristelu

1. Vatkaa kermavaahto, lisää sekaan tuorejuusto ja vatkaa vähän lisää.

2. Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele sitruunanviipaleilla, keitetyn kananmunan siivuilla, katkaravuilla, kurkulla, lohella ja suolakurkuilla.

Artikkelia on muokattu 5.3.2024

Lue myös Kotiliesi.fi: Anni Hautala ihmetteli yläasteen köksäntunnilla, miten jäätelöä voi laittaa uuniin – povaa nyt paluuta unohdetulle klassikkoherkulle

X